Kamerstuk
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Dossier- en ondernummer |
---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2012-2013 | 32827 nr. 56 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Dossier- en ondernummer |
---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2012-2013 | 32827 nr. 56 |
Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Den Haag, 21 augustus 2013
Tijdens het Algemeen Overleg dat we op 26 juni jl. hebben gevoerd (Kamerstuk 32 827, nr. 55), heb ik toegezegd uw Kamer te informeren over de samenstelling van de adviescommissie ten behoeve van de toekomstverkenning publieke mediabestel. Met deze brief informeer ik u over de samenstelling van deze commissie en over enkele andere aspecten van de wijze waarop de Raad voor cultuur het adviestraject organiseert. Het samenstellen van de commissie is een bevoegdheid van de Raad.
De commissie Toekomstverkenning publieke mediabestel zal bestaan uit de volgende personen:
– Inge Brakman (voorzitter)
– Pieter Broertjes
– Petra ter Doest
– Wim van de Donk1
– Pauline Krikke
– Hans Laroes
– Inge Ligthart
– Paul Rutten
– Peter Schrurs
– Wim Vanseveren
– Mathieu Weggeman.
Voor een korte biografische schets verwijs ik u naar de bijlage.
De commissie zal bij haar werkzaamheden gebruik maken van «focusgroepen» die zich buigen over deelvragen van het advies. In deze focusgroepen zitten zes tot acht personen met verschillende expertises en uit verschillende (media)sectoren. De commissie zal zich ook laten informeren door verschillende belanghebbende partijen aan de hand van een consultatieronde.
De Raad voor cultuur maakt daarnaast gebruik van de expertise van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). De WRR heeft suggesties gedaan voor deelname van wetenschappers aan de focusgroepen. Ook zullen leden of medewerkers van de WRR waar mogelijk en relevant, deelnemen aan focusgroepen of expert meetings. Daarnaast denkt de WRR mee over een trendanalyse die de Raad momenteel laat uitvoeren ter voorbereiding op het advies.
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker
– Inge Brakman (voorzitter)
Zelfstandig gevestigd als adviseur, toezichthouder en NMI mediator. Mevrouw Brakman was eerder secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten en voorzitter van het Commissariaat voor de Media. Zij is nu voorzitter van het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis, voorzitter van de Stichting Kijkonderzoek, voorzitter van de Raad van Toezicht van Staatsbosbeheer en voorzitter van de Centrale Commissie voor de Statistiek (toezichthoudend orgaan van het CBS).
– Pieter Broertjes
Burgemeester van Hilversum. De heer Broertjes is voormalig hoofdredacteur van De Volkskrant. Hij is onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van de Consumentenbond.
– Petra ter Doest
Adviseert uitgevers en hoofdredacties bij de ontwikkeling van redactionele formules en over crossmediaal publiceren. Zij traint ook bestuurders en managers in het toepassen van sociale media. Mevrouw Ter Doest heeft eerder bij opinieblad Elsevier gewerkt, waarvan enkele jaren in de hoofdredactie; daarvoor was zij redacteur bij RTL Nieuws.
– Wim van de Donk
Commissaris van de Koning in Noord-Brabant. De heer Van de Donk is voormalig voorzitter van de WRR. Hij is nu ook hoogleraar Maatschappelijke Bestuurskunde aan de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tilburg.
– Pauline Krikke
Tot 1 juli 2013 burgemeester van Arnhem. Eerder was zij wethouder in Amsterdam. Mevrouw Krikke is voorzitter van het Landelijk overleg consumentenbelangen openbaar vervoer en van de Raad van Toezicht van de Rijksdienst voor het Wegvervoer.
– Hans Laroes
Voorzitter Raad voor de Journalistiek. Tot juli 2011 was de heer Laroes hoofdredacteur van het NOS Journaal. Hij werkte eerder voor dagbladen De Stem, PZC en het Utrechts Nieuwsblad. De heer Laroes is ook zelfstandig mediaconsultant.
– Inge Ligthart
Managing Director en partner bij reclame adviesbureau TBWA/NEBOKO. Eerder was mevrouw Ligthart directeur communicatie bij ING en managing partner bij FHV/BBDO, een adviesbureau voor reclame en marketing. Zij is eveneens lid van de Raad van Advies van het International Documentary Festival Amsterdam en bestuurslid bij de Vereniging Erkende Reclame Adviesbureaus.
– Paul Rutten
Lector Creative Business at Hogeschool Rotterdam en gastprofessor Creatieve Industrie en Innovatie aan de Universiteit van Antwerpen. De heer Rutten was eerder hoogleraar Digitale Media studies, Universiteit Leiden.
– Peter Schrurs
Voormalig directeur VPRO en voormalig docent en directeur van de School voor de Journalistiek. De heer Schrurs is nu onder meer opleidingscoördinator voor Broadcast Management courses bij Radio Netherlands Training Centre. Lid van de Domeincommissie Media van de Raad voor Cultuur.
– Wim Vanseveren
Was bij de Vlaamse Openbare Omroep werkzaam als producent van jeugdprogramma’s, netmanager TV1 en directeur televisie. De heer Vanseveren maakte deel uit van de visitatiecommissie landelijke publieke omroep (2009). Sinds begin 2013 neemt hij het media management voor Uitgeverij Lannoo voor zijn rekening.
– Mathieu Weggeman
Hoogleraar Organisatiekunde aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de TU Eindhoven. Daarnaast is hij onder meer commissaris/ toezichthouder bij Brainport en zelfstandig bestuursadviseur. De heer Weggeman is lid van de Raad voor Cultuur.
Deelname van de heer Van de Donk is nog onder voorbehoud. Begin september wordt het voorstel voor zijn deelname aan de commissie besproken in het presidium van de Staten van Noord-Brabant.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32827-56.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.