Logo Waalwijk
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Besoyen’ en bijbehorende omgevingsvergunning(en), Waalwijk

Het college van Waalwijk maakt op basis van afdeling 3.6. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 3 januari 2014 voor de periode van zes weken de volgende stukken voor een ieder ter inzage liggen:

  • het bestemmingsplan “Herontwikkeling Besoyen” met bijbehorend raadsbesluit;

  • de omgevingsvergunning voor het bouwen van 48 appartementen aan de Hollandsestraat te Waalwijk (activiteiten het bouwen van een bouwwerk en het maken van een uitweg);

  • de omgevingsvergunning voor het bouwen van een Bredeschool aan de van Duvenvoordestraat te Waalwijk (activiteit het bouwen van een bouwwerk);

  • de omgevingsvergunning voor het bouwen van project "De Pastorie" bestaande uit twee bouwblokken (een blok links en een blok rechts) gekoppeld middels een verbindingsbrug. De Pastorie links omvat 37 appartementen, De Pastorie rechts omvat 11 appartementen en 2 groepswoningen inclusief een behandelkamer gesitueerd in/aan het bestaande Pastoriegebouw. Het bestaande Pastoriegebouw wordt gerenoveerd, gelegen aan de Burgemeester Verwielstraat en de van Duvenvoordestraat te Waalwijk (activiteiten het bouwen van een bouwwerk en het maken van een uitweg).

Bestemmingsplan

Het college van Waalwijk maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de gemeenteraad op 19 december 2013 het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Besoyen’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging ziet op het schrappen/verwijderen van de dubbelbestemming “Archeologie” gelet op het nadere onderzoek dat heeft plaatsgevonden.

Tevens heeft de gemeenteraad besloten op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van exploitatie anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan voorziet in een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Woonwijken’ voor vier deelgebieden in de wijk Besoyen te Waalwijk. Het plangebied grenst aan de Kasteellaan, de Van Duvenvoordestraat, Molenstraat, Hollandsestraat en Besoyensestraat.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is het planologisch-juridisch mogelijk maken van een nieuwe ontwikkeling in de wijk Besoyen. De plannen bestaan uit:

  • deelplan 1: ‘De Poort’: 48 (huur)appartementen;

  • deelplan 2: ‘Brede School’: een Brede School met een oppervlakte van ruim 3.000 m2 bruto vloeroppervlak.;

  • deelplan 3: ‘Pastorie’: een woon-zorgcomplex met 53 zelfstandige (zorg)woningen en/of 2 groepswoningen en bijbehorende voorzieningen;

  • deelplan 4: ‘Kasteellaan’: 67 appartementen.

Coördinatie

De procedure van het bestemmingsplan wordt gecoördineerd conform het raadsbesluit d.d. 28 juni 2012 gelet op de aanvraag d.d. 18 juli 2013 van Casade Woondiensten en het besluit van het college n.a.v. het ambtshalve verzoek tot coördineren met:

bovenomschreven gevraagde omgevingsvergunningen.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Besoyen’, de omgevingsvergunningen met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 3 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de frontoffice van de afdeling Publiekszaken. Voor het inzien van de stukken dient u vooraf een afspraak te maken. Wij verzoeken u hiervoor contact op te nemen met de frontoffice van de afdeling Publiekszaken via het algemene nummer 0416-683456. Alle stukken zijn digitaal in te zien. Op verzoek krijgt u tegen betaling van verschuldigde leges, een uitgeprinte versie van deze stukken.

De digitale versie van het bestemmingsplanplan kunt u tevens inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN:NL.IMRO.0867.0000000bpWWBesoyen-Va01.

Beroep/ voorlopige voorziening

Op grond van artikel 8.3 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening worden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt:

indien toepassing is gegeven aan artikel 3.30, eerste lid, onder b, 3.33, eerste lid, onder b, of 3.35, eerste lid, onder c, het besluit omtrent vaststelling van het daar bedoelde bestemmingsplan of inpassingsplan, wijzigings- of uitwerkingsplan dan wel de omgevingsvergunning en de daar bedoelde besluiten.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid om, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen 6 weken aanvangende na de dag waarop het besluit, ter inzage is gelegd, een beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

De volgende belanghebbenden kunnen beroep indienen:

  • degene die zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

  • degene aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbesluit;

  • degene die (indien het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit) beroep tegen de wijzigingen wenst in te dienen;

  • de wettelijke adviseurs die advies hebben ingediend naar aanleiding van het ontwerpbesluit.

Indien een beroepschrift is ingediend gedurende de genoemde periode, kan ‑ indien er sprake is van een spoedeisend belang ‑ een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, 's-Gravenhage. Voor het indienen van een verzoek tot voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan en omgevingsvergunningen

Bovengenoemde besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op de bovengenoemde besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder andere dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Informatie

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met Mr. M. Schuurmans van de afdeling Ruimtelijke en Sociale Ontwikkeling, via mschuurmans@waalwijk.nl of telefonisch via 0416-683871. Indien u vragen betrekking hebben op de omgevingsvergunningen kunt u contact opnemen met E.L.M.M. Veraa van de afdeling Leefbaarheid, Veiligheid & Handhaving, via everaa@waalwijk.nl of telefonisch via 0416-683736.

Naar boven