31 936 Luchtvaartbeleid

Nr. 1081 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Ter griffie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 13 juni 2023.

De wens om over de voorgenomen voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling nadere inlichtingen te ontvangen kan door of namens de Kamer of door ten minste dertig leden van de Kamer te kennen worden gegeven uiterlijk op 11 september 2023.

De voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling kan niet eerder worden gedaan dan op 12 september 2023 dan wel binnen veertien dagen na het verstrekken van de in de vorige volzin bedoelde inlichtingen.

Bij de termijnen is rekening gehouden met de recesperiode van de Tweede Kamer.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 13 juni 2023

Hierbij ontvangt u het ontwerp van de Tijdelijke subsidieregeling onderwerken graanresten 2023–2024 en de bijbehorende uitvoeringsovereenkomst.

Deze subsidieregeling strekt tot het verhogen van de luchtvaartveiligheid. Met de regeling wordt het mogelijk om agrariërs een subsidie te (blijven) verstrekken voor het onderwerken van graanresten na de oogst op de percelen rondom de luchthaven Schiphol. De percelen worden daardoor minder aantrekkelijk voor ganzen en daarmee wordt het risico op aanvaringen met vliegtuigen verkleind.

Voor een verdere omschrijving van de inhoud van de ontwerpregeling wordt u verwezen naar de ontwerptoelichting.

Het ter kennis brengen van het ontwerp van de regeling aan de Kamer geschiedt in het kader van de wettelijke voorgeschreven procedure van artikel 4.10, zesde lid, van de Comptabiliteitswet 2016. De ontwerpregeling zal niet eerder dan 30 dagen na de datum van toezending van het ontwerp aan de Kamer worden vastgesteld.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

Naar boven