31 288 Hoger Onderwijs-, Onderzoek- en Wetenschapsbeleid

Nr. 1090 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 20 november 2023

Bijgaand doe ik u het rapport «Midterm-evaluatie Nationaal Actieplan voor meer Diversiteit en Inclusie in het hoger onderwijs en onderzoek» toekomen. Het rapport beschrijft de voortgang op de ambities die in het actieplan zijn benoemd.

Het actieplan is door mijn ambtsvoorganger in 2020 in samenspraak met een aantal organisaties in het Nederlandse onderwijs- en onderzoeksveld tot stand gekomen.1 Ondersteunend aan het plan is de Adviescommissie Divers en Inclusief Hoger Onderwijs en Onderzoek ingesteld, die het Ministerie van OCW en het onderwijs- en onderzoeksveld adviseert over het bevorderen van diversiteit, inclusie en sociale veiligheid in de sector.

Ik heb de adviescommissie gevraagd om haar zienswijze op de uitkomsten en aanbevelingen uit het rapport met mij te delen en mij te adviseren over het vervolg. Een afschrift van dit verzoek treft u als bijlage aan. Ook zal ik het rapport bespreken met de bij het actieplan betrokken partners. Het advies en de uitkomsten van de gesprekken zal ik betrekken bij mijn beleidsreactie op het voorliggend rapport.

Ik zal de beleidsreactie in het voorjaar van 2024 aan uw Kamer verzenden.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, R.H. Dijkgraaf


X Noot
1

Kamerstuk 29 338, nr. 220.

Naar boven