31 066 Belastingdienst

Nr. 1286 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARISSEN VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 25 september 2023

In de brief van 1 juni 2023 over de laagdrempelige onafhankelijke fiscale rechtshulp1 hebben we u laten weten een kwartiermaker te gaan aanstellen die de vormgeving, inrichting en het profiel voor de Belangenbehartiger voor belastingplichtigen en toeslaggerechtigden uitwerkt. De opdracht voor de kwartiermaker zat tevens bijgevoegd. Het profiel voor de kwartiermaker heeft u ontvangen op 27 juni 20232.

De vacature voor de kwartiermaker is in juli 2023 gepubliceerd. Er zijn veel goede kandidaten die zich hiervoor gemeld hebben. Na selectie van brieven en verschillende gesprekken is besloten om de heer S. Berk te benoemen als kwartiermaker Belangenbehartiger voor belastingplichtigen en toeslaggerechtigden. De benoeming gaat in per 16 oktober 2023 en eindigt na aantreden van de Belangenbehartiger (streven is dat dit laatste medio 2024 zal plaatsvinden).

De heer Berk heeft vanuit verschillende rollen ruime ervaring als kwartiermaker in het publieke en private domein en ervaring met het verbinden met belangenbehartiging en van kwetsbare doelgroepen, ondernemers en met maatschappelijke vraagstukken. Zo speelde hij onder andere deze rol voor Stichting Lezen & Schrijven, de alliantie Kinderarmoede, ondernemer Centraal, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en is hij een van de leden van de Commissie Sociaal Minimum.

De Staatssecretaris van Financiën, M.L.A. van Rij

De Staatssecretaris van Financiën, A. de Vries


X Noot
1

Kamerstuk 31 066, nr. 1240.

X Noot
2

Kamerstuk 31 066, nr. 1251.

Naar boven