31 031 I
Jaarverslag en slotwet Huis der Koningin 2006

nr. 6
LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 6 juni 2007

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties1 heeft over het jaarverslag 2006 van het Huis der Koningin (Kamerstuk 31 031 I, nr. 1) en het rapport van de Algemene Rekenkamer bij het jaarverslag 2006 (Kamerstuk 31 031 I, nr. 2) de navolgende vragen ter beantwoording aan de regering voorgelegd.

Deze vragen, alsmede de daarop op 4 juni gegeven antwoorden, zijn hieronder afgedrukt.

De voorzitter van de commissie,

Leerdam

De griffier van de commissie,

De Gier

1

Wat is de reden van de toegenomen kosten voor beveiliging? Waren deze niet eerder te voorzien?

Aangezien dit onderwerp de minister van BZK regardeert, heb ik deze verzocht u separaat hierover te informeren.

2

Wat is de reden dat in de tabel naast de realisatie in 2006 geen begrote bedragen zijn weergegeven, zodat eenvoudig een vergelijking getrokken kan worden tussen begrote en gerealiseerde bedragen?

Ten tijde van de implementatie van de bijlage bij de begroting/jaarverslag is gekozen voor het thans daarin opgenomen model. Ik zal bij eerstvolgende gelegenheid i.c. het jaarverslag 2007 de gevraagde informatie toevoegen.

3

Is het waar dat de declarabele functionele uitgaven voor het jaar 2006 op het de begroting van het ministerie van VROM ruim 1 miljoen euro hoger blijken uit te vallen? Wat is de oorzaak van deze overschrijding?

Aangezien dit onderwerp de minister voor WWI regardeert, heb ik deze verzocht u separaat hierover te informeren (zie Kamerstuk 31 031 I, nr. 7).

4

Wat is de reden dat in het jaarverslag bij de overige uitgaven, de uitgaven die door het ministerie van Algemene Zaken zijn gedaan, wél zijn weergegeven en dat in de begroting voor het jaar 2006 hiervoor geen bedragen waren opgenomen? Is sprake van overbesteding of onderbesteding op deze beide posten?

Tijdens een evaluatie in 2006 is tot de conclusie gekomen dat de volledigheid van de informatievoorziening wordt bevorderd door in de bijlage ook de uitgaven op te nemen van het Kabinet van de Koningin en de Rijksvoorlichtingsdienst. Er is geen sprake van majeure overonderbesteding.

5

Wat verklaart de ten opzichte van de begroting voor het jaar 2006 aanzienlijk gestegen uitgaven op de posten «Regeringsvliegtuig» (overschrijding van 1,3 miljoen euro op een begroting van 0,21 miljoen euro) en «Instandhouding en onderhoud Paleizen» (overschrijding van bijna 10 miljoen euro)?

Aangezien de onderwerpen in deze vraag de ministers van V&W en voor WWI regardeert, heb ik deze verzocht u separaat hierover te informeren (zie Kamerstuk 31 031 I, nr. 7).


XNoot
1

Samenstelling:

Leden: Van Beek (VVD), Van der Staaij (SGP), De Pater-van der Meer (CDA), Van Bochove (CDA), Duyvendak (GL), Wolfsen (PvdA), Hessels (CDA), Gerkens (SP), Haverkamp (CDA), Leerdam (PvdA), voorzitter, De Krom (VVD), ondervoorzitter, Griffith (VVD), Irrgang (SP), Kalma (PvdA), Schinkelshoek (CDA), Van der Burg (VVD), Brinkman (PVV), Pechtold (D66), Van Raak (SP), Thieme (PvdD), Kuiken (PvdA), Leijten (SP), Heijnen (PvdA), Bilder (CDA) en Anker (CU).

Plv. leden: Teeven (VVD), Van der Vlies (SGP), Van de Camp (CDA), Atsma (CDA), Van Gent (GL), Vermeij (PvdA), Knops (CDA), Polderman (SP), Spies (CDA), Wolbert (PvdA), Weekers (VVD), Zijlstra (VVD), Van Gerven (SP), Van der Veen (PvdA), Çörüz (CDA), Ten Broeke (VVD), De Roon (PVV), Van der Ham (D66), Van Bommel (SP), Ouwehand (PvdD), Bouchibti (PvdA), De Wit (SP), Kraneveldt-van der Veen (PvdA), Van Haersma Buma (CDA) en Cramer (CU).

Naar boven