29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan

Nr. 1127 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 15 september 2023

Graag informeer ik u dat ik op voordracht van de Raad van Commissarissen van ProRail (RvC), mevrouw M. Schöningh heb benoemd als de nieuwe Chief Operational Officer (COO) in de Raad van Bestuur van ProRail. De benoeming zal op 1 oktober aanstaande ingaan. Mevrouw Schöningh volgt daarmee mevrouw Rietstra op, die per 1 november 2022 een andere functie heeft aanvaard, waarna mevrouw Otto als interim- de taken van de COO ProRail heeft waargenomen.

Mevrouw Schöningh wordt beschouwd als een ervaren bestuurder in technisch complexe omgevingen. Analytisch vermogen combineert zij met inhoudelijke bagage en een goed gevoel voor mensen en organisatieontwikkeling. De bezoldiging van mevrouw Schöningh zal binnen de kaders van de Wet normering topinkomens (WNT) vallen.

Daarnaast informeer ik u dat ik op voordracht van de RvC de heer Voppen heb herbenoemd als Chief Executive Officer (CEO) in de Raad van Bestuur van ProRail. De heer Voppen heeft zich de afgelopen jaren een betrokken bestuurder getoond die ook in tijden van COVID met de organisatie de prestaties is blijven leveren. Zijn nieuwe benoemingsperiode gaat in vanaf 1 december 2023.

Aan de heer Voppen wordt op advies van de RvC naast de reguliere bezoldiging, wederom bij uitzondering, ook een zogenaamde «reiskaart gezin» toegekend. Met de RvC en de heer Voppen is afgesproken dat deze uitzondering per 31 oktober 2025 definitief wordt beëindigd.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, V.L.W.A. Heijnen

Naar boven