29 689 Herziening Zorgstelsel

Nr. 1165 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 augustus 2022

Bijgaand bied ik u het «Samenvattend rapport Zorgverzekeringswet 2021» van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan. Zoals de NZa in haar samenvattend rapport schrijft, had de coronapandemie ook in het jaar 2021 grote invloed op de maatschappij en de zorg in het bijzonder. Zorgverzekeraars en zorgaanbieders hebben daarom ook in 2021 grote inspanningen geleverd om de zorg tijdens de coronapandemie draaiende te houden. Net als de NZa dit doet in hun rapport, wil ik hier mijn grote waardering uitspreken voor de inspanningen van zorgaanbieders en zorgverzekeraars ten tijde van corona.

De NZa gaat in het rapport in op reguliere thema’s als zorgplicht, zorginkoop, polismarkt, bruikbare keuze-informatie en controles en financiële verantwoording. Daarnaast schenkt de NZa specifiek aandacht aan de afspraken en samenwerking tussen zorgverzekeraars in het kader van corona.

De rapporten die aan het «Samenvattend rapport Zorgverzekeringswet 2021» ten grondslag liggen zijn reeds door de NZa gepubliceerd, en waar van toepassing heb ik deze reeds aan uw Kamer aangeboden. U vindt de verwijzingen in de digitale versie van het rapport.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.J. Kuipers

Naar boven