29 689 Herziening Zorgstelsel

Nr. 1107 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR MEDISCHE ZORG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 29 juni 2021

Bijgaand bied ik u het «Samenvattend rapport Zorgverzekeringswet 2020» van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan1.

Zoals de NZa schrijft: het jaar 2020 was een uitzonderlijk jaar, onvergelijkbaar met voorgaande jaren. Zorgverzekeraars en zorgaanbieders hebben afgelopen jaar grote inspanningen verricht om de zorg tijdens de coronapandemie draaiende te houden. Ontwikkelingen rond bijvoorbeeld passende zorg of Juiste Zorg Op de Juiste Plek zijn dan ook niet los te zien van deze context.

Net als de NZa dit doet in hun rapport, wil ik hier nogmaals mijn grote waardering uitspreken voor de inspanningen van zorgaanbieders en zorgverzekeraars ten tijde van corona.

De NZa gaat in het rapport in op reguliere thema’s als de zorgplicht, zorginkoop, bruikbare informatie en de controles en financiële verantwoording. Daarnaast schenkt de NZa aandacht aan de afspraken en samenwerking in het kader van corona.

De rapporten die aan het «Samenvattend rapport Zorgverzekeringswet 2020» ten grondslag liggen zijn reeds door de NZa gepubliceerd, en waar van toepassing heb ik deze reeds aan uw Kamer gestuurd. U vindt de verwijzingen in de digitale versie van het rapport.

De Minister voor Medische Zorg, T. van Ark


X Noot
1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

Naar boven