nr. 304
BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN
Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Den Haag, 3 november 2009
Zoals toegezegd informeer ik u over de acties ten behoeve van administratieve
lastenverlichting in de ambachtelijke sector (slagers, bakkers) in het kader
van de implementatie van Europese richtlijnen op het gebied van Voedseletikettering.
Dit naar aanleiding van de bespreking van dit punt in het algemeen overleg
met uw Kamer voor de Raad voor Concurrentievermogen van 27 mei jl, (21 501-30,
nr. 208) waar het lid Gesthuizen aandacht voor dit punt vroeg.
In dit algemeen overleg is door het lid Gesthuizen aangedrongen op het
aankaarten van onbegrijpelijke producteisen en onmogelijke verplichte voorlichting
op een product zelf (Etiketteringsvoorschriften) in Brussel, zodat het voor
bakkers en slagers makkelijker en goedkoper wordt.
Het kabinet deelt de mening van mevr. Gesthuizen dat de kosten verbonden
aan deze richtlijnen voor de ambachtelijke sector onnodig hoog zijn en ondersteunt
deze oproep van harte.
Het kabinet heeft derhalve al de nodige initiatieven richting Brussel
genomen:
1. Zo is de vereenvoudiging van de Etiketteringsverordening opgenomen
in de lijst met 62 Nederlandse voorstellen voor vereenvoudiging aan dhr. Barroso.
Deze is in het voorjaar van 2009 aan de Europese Commissie gestuurd. Uw Kamer
is hierover geïnformeerd (TK 29 515, nr. 289).
Om de etiketteringsverordening te vereenvoudigen, zijn in het Nederlandse
voorstel de volgende oplossingsrichtingen aangegeven. Deze zullen ook bij
behandeling in de komende raadswerkgroepen weer als oplossingsrichtingen worden
gepresenteerd.
• digitaliseren van informatie over ingrediënten en allergenen,
bijvoorbeeld door een internetzuil in de winkel te plaatsen of via de eigen
website
• uitgeven van papieren informatie over ingrediënten en allergenen
door een A-4 bij het product uit te reiken
• invoeren van Vaste Verander Momenten, zodat wetgeving op vaste
tijden per jaar wijzigt, zodat producenten labels tijdig kunnen aanpassen.
In totaliteit is berekend dat deze voorstellen een besparing van € 74 000 000–111 000 000
kunnen opleveren voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dit is zo’n 20–30%
administratieve lastenvermindering op het gebied van etikettering, geldend
voor alle branchesectoren waar de etiketteringsverordening op van toepassing
is.
2. Door VWS is een pilot gehouden samen met de ambachtelijke sector (bakkers
en slagers) naar de etiketteringsrichtlijnen, waarbij knelpunten zijn geïdentificeerd.
Uit de pilot worden de volgende alternatieven als input gebruikt voor de lijst
met Nederlandse voorstellen aan de Europese Commissie:
• schapkaarten met allergeneninformatie
• productboek in de winkel met ingrediënten, percentage alcohol
(indien relevant), bijzondere bewaarinstructies, bijzondere gebruikersvoorschriften,
naam producerend bedrijf en omschrijving van de aanduiding van de partij (traceerbaarheid)
• folder/ brochure met productinformatie
• bijsluiter
• sticker op de verpakking met telefoonnummer voor informatie
• website
• computerzuilen
• informatie via de kassabon
Deze zijn volgens de pilot beheersbaar en controleerbaar door de Voedsel-
en Warenautoriteit (VWA) gebleken.
3. Het kabinet ondersteunt de initiatieven die de branche zelf onderneemt
richting Brussel, waaronder het informeren van de nieuwe Nederlandse (en mogelijk
ook buitenlandse) Europarlementariërs over de knelpunten die zij op het
gebied van etikettering ondervinden en over oplossingsrichtingen.
4. In de komende raadswerkgroepen van eind 2009 en begin 2010 wordt de
nieuwe etiketteringsverordening behandeld. Uw Kamer wordt hierover, zoals
gebruikelijk via de BNC-fiches tevoren over het standpunt van het kabinet
geïnformeerd, maar duidelijk is nu reeds dat het kabinet bij die gelegenheid
zijn voorstellen zal herhalen. Vanzelfsprekend zullen wij ook de mogelijkheden
benutten binnen ons netwerk voor regeldrukvermindering om bondgenoten te zoeken.
De staatssecretaris van Economische Zaken,
F. Heemskerk