25 501
Wijziging van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Fonds Economische Structuurversterking voor het jaar 1996 (slotwet)

nr. 3
VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 3 oktober 1997

De vaste commissie voor Economische Zaken1, belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, brengt verslag uit door de regering de navolgende vraag voor te leggen.

Deze vraag en het door de regering gegeven antwoord zijn hieronder afgedrukt. Hiermee acht de commissie de openbare behandeling van dit wetsvoorstel genoegzaam voorbereid.

De voorzitter van de commissie,

H. Vos

De griffier van de commissie,

Tielens-Tripels

1

In het rechtmatigheidsonderzoek 1996 van de Algemene Rekenkamer worden ook voor het jaar 1996 wezenlijke tekortkomingen in de administratieve organisatie en interne controle bij onder andere het departement van EZ gesignaleerd. Kan op de verschillende bezwaren worden gereageerd, ook in termen van te ondernemen stappen om de tekortkomingen op te heffen?

In het rechtmatigheidsonderzoek 1996 signaleert de Algemene Rekenkamer tekortkomingen in de administratieve organisatie en de interne controle binnen de Rijksoverheid, ook bij het departement van EZ.

Deze bevindingen hebben echter geen betrekking op het Fonds economische structuurversterking.

Met betrekking tot de EZ-begroting betreffen de bevindingen de problemen rond het opdrachten- en debiteurenbeheer bij het CBS, het op orde houden van het projectbeheer en de invoering van het nieuw financieel administratief systeem. Naar aanleiding van gestelde vragen over het rechtmatigheidsonderzoek met betrekking tot EZ (Kamerstukken II 1996/97, 25 470), is op deze kwesties ingegaan.


XNoot
1

Samenstelling: Leden: Mateman (CDA), Blaauw (VVD), Van der Vlies (SGP), H. Vos (PvdA), voorzitter, Van Gelder (PvdA), Smits (CDA), Ter Veer (D66), G. de Jong (CDA), Leers (CDA), Van der Hoeven (CDA), Remkes (VVD), Voûte-Droste (VVD), ondervoorzitter, Van Wingerden (AOV), Rabbae (GroenLinks), Jorritsma-van Oosten (D66), De Koning (D66), Hessing (VVD), Crone (PvdA), Zonneveld (CD), Van Dijke (RPF), Van der Ploeg (PvdA), Van Zuijlen (PvdA), Van Walsem (D66), Houda (PvdA), Hofstra (VVD).

Plv. leden: Ten Hoopen (CDA), Van Rey (VVD), Van Middelkoop (GPV), Woltjer (PvdA), Sterk (PvdA), De Haan (CDA), Ybema (D66), Wolters (CDA), Lansink (CDA), Terpstra (CDA), Weisglas (VVD), Verbugt (VVD), R. A. Meijer (Groep Nijpels), M. B. Vos (GroenLinks), Bakker (D66), Van Ardenne-van der Hoeven (CDA), Klein Molekamp (VVD), Witteveen-Hevinga (PvdA), Poppe (SP), Leerkes (Unie 55+), Verspaget (PvdA), Adelmund (PvdA), Roethof (D66), Feenstra (PvdA), Passtoors (VVD).

Naar boven