25 295 Infectieziektenbestrijding

Nr. 1713 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 10 januari 2022

Het OMT is op 7 januari bijeengeweest om de ontwikkeling van de omikronvariant nauwgezet te blijven volgen. Het OMT heeft de epidemiologische situatie met betrekking tot de omikronvariant in Nederland beoordeeld en heeft ook de situatie met betrekking tot omikron in een aantal Europese landen beschreven, specifiek ten aanzien van ziekenhuisopnames en bedbezetting. Daarnaast heeft het OMT geadviseerd over het gebruik van mondneusmaskers in de openbare ruimte en quarantainebeleid op scholen. Het advies is opgenomen in de bijlage (advies n.a.v. 137e OMT)1.

Het OMT komt aanstaande woensdag weer bijeen. Het kabinet zal de duiding van het 137e advies en het advies dat het OMT uitbrengt naar aanleiding van de bijeenkomst van woensdag, betrekken bij het eerstvolgende besluitvormingsmoment op 14 januari. Ook het advies over mondneusmaskers betrekt het kabinet bij de besluitvorming van 14 januari a.s.

Voor het advies van het OMT ten aanzien van het quarantainebeleid op scholen geldt dat het kabinet dit advies overneemt.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge


X Noot
1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl.

Naar boven