25 295 Infectieziektenbestrijding

Nr. 1700 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Ontvangen ter Griffie op 22 december 2021.

De vastgestelde ministeriele regeling treedt in werking op 23 december 2021.

De vastgestelde ministeriële regeling vervalt van rechtswege indien de Kamer, op voorstel van vijftig leden uiterlijk 29 december 2021 te kennen geeft niet in te stemmen met de regeling.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 december 2021

Hierbij bied ik u, mede namens de Minister van Justitie en Veiligheid en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ter uitvoering van artikel 58c, derde lid, van de Wet publieke gezondheid, de navolgende regeling aan:

  • Regeling van de Ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van Justitie en Veiligheid en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 22 december 2021 tot wijziging van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 in verband met het sluiten van winkels achter de securitycheck en enkele andere wijzigingen1.

Voor de precieze inhoud wordt verwezen naar de bijgevoegde ministeriële regeling en de toelichting daarbij.

De overlegging geschiedt in het kader van de spoedprocedure (artikel 58c, derde lid, van de Wet publieke gezondheid). De procedure van artikel 58c, tweede lid, Wpg zou tot gevolg hebben dat de wijziging op haar vroegst op donderdag 30 december 2021 in werking zou kunnen treden. De bepalingen dienen gezien de epidemiologische situatie echter zo spoedig mogelijk in werking te treden. Daarom wordt toepassing gegeven aan de spoedprocedure van artikel 58c, derde lid, Wpg.

Een overeenkomstige brief heb ik gezonden aan de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge


X Noot
1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

Naar boven