22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Nr. 3088 BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 20 april 2021

Ingevolge de afspraak met uw Kamer over het versturen van een afschrift van kabinetsappreciaties van groenboeken en witboeken1, doe ik uw Kamer hierbij toekomen de definitieve kabinetsappreciatie bij het groenboek over de vergrijzing, dat de Europese Commissie op 27 januari 2021 heeft uitgebracht2.

Naar aanleiding van de opmerking van de leden van de leden van de CDA-fractie van de Eerste Kamer naar de positie van vrouwen die lange perioden van hun werkzame leven onbetaald werk hebben verricht, zijn in de kabinetsappreciatie de antwoorden op de vragen 10 en 11 aangepast. Deze antwoorden bevatten nu een verwijzing naar de mogelijkheden die de Aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) biedt om een minimumuitkering te garanderen voor personen die niet in aanmerking komen voor een volledige AOW-uitkering. Die voorziening geldt ook voor personen die onbetaald werk hebben verricht.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees


X Noot
1

Brief van Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken aan de voorzitter van de Tweede Kamer, d.d. 25 mei 1999 (Kamerstuk 26 054, nr. 3).

X Noot
2

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

Naar boven