22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Nr. 2835 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 28 oktober 2019

Hierbij doe ik u toekomen, mede namens de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, de reactie op het verzoek van de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat om de conceptkabinetsreactie op een vijftal Europese raadplegingen tijdig naar de Kamer te sturen voordat deze naar de Europese Commissie worden gestuurd.

Zoals te doen gebruikelijk bij openbare raadplegingen wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de kabinetsreactie na indiening van deze schriftelijke reactie bij de Europese Commissie. Dit is in lijn met de informatieafspraken inzake de Europese Unie zoals gemaakt door uw Kamer met de Minister van Buitenlandse Zaken. Deze afspraken stellen dat beide Kamers een afschrift ontvangen van de door het kabinet beantwoorde raadplegingen. De reden hiervoor is dat het uw Kamer, de Kamerfracties, dan wel individuele Kamerleden, immers vrij staat ook te reageren op deze publieke raadplegingen.

Indien er door het kabinet besloten wordt op een van de genoemde raadplegingen te reageren, zal uw Kamer uiteraard nader worden geïnformeerd over de betreffende kabinetsreactie middels een afschrift hiervan.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

Naar boven