22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Nr. 1347 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 25 januari 2012

Hierbij meld ik u dat de BNC-fiches inzake het voorstel COM (2011) 885 Mededeling Routekaart Energie 2 050 en COM (2011) 903 Verordening betreffende de Europese bevolkingsstatistieken niet binnen de daarvoor gestelde zes-weken termijn naar uw Kamer kunnen worden verzonden. Beide fiches zullen uw Kamer alsnog toegaan op uiterlijk maandag 6 februari a.s.

De vertraging bij het fiche inzake Verordening Europese bevolkingsstatistieken is te wijten aan extra onderzoek naar de gegevens van de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Deze gegevens zijn noodzakelijk bij de uitvoering van de verordening door het CBS.

De vertraging bij het fiche inzake mededeling Routekaart Energie 2 050 betekent dat helaas niet aan de wens van de Kamer voldaan kan worden het fiche voor

het AO Energieraad van 2 februari naar de Kamer te sturen. Overigens dient opgemerkt te worden dat het niet op de agenda van de Energieraad van 14 februari staat. De Routekaart Energie 2050 zal eerst op de informele Energieraad van 14-16 april worden geagendeerd.

De minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, M. J. M. Verhagen

Naar boven