21 501-20 Europese Raad

Nr. 1642 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 januari 2021

De vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat heeft mij verzocht om een afschrift te ontvangen van het antwoord van de Minister van Financiën en de Minister van Economische Zaken en Klimaat op de FNV-investeringsvoorstellen voor de Recovery and Resilience Facility (RRF).

Zoals gecommuniceerd in een brief van 27 november (Kamerstuk 21 501-20, nr. 1626) heeft het kabinet opdracht gegeven tot een ambtelijke verkenning naar de mogelijke inhoud van een Nederlands herstelplan. Het kabinet brengt momenteel kansrijke maatregelen voor dit plan in kaart, zodat een volgend kabinet hier na de formatie een definitief besluit over kan nemen.

Aangezien zowel de inventarisatie van maatregelen als het contact met de sociale partners in overleg plaatsvindt, is er geen formele antwoordbrief aan de FNV verstuurd die met de commissie gedeeld kan worden. De FNV-voorstellen zijn in goede orde ontvangen en doorgeleid naar de beleidsverantwoordelijke departementen. De departementen bekijken welke voorstellen voldoen aan de RRF-criteria van de Europese Commissie en bepalen welke relevant zijn voor de ambtelijke verkenning. Sociale partners in de Stichting van de Arbeid zijn geïnformeerd over het verdere proces rondom de inventarisatie van voorstellen.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Naar boven