21 501-07 Raad voor Economische en Financiële Zaken

Nr. 1076 BRIEF VAN DE MINISTER VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 26 juli 2013

Op 26 juli 2013 heeft de Trojka een positief oordeel gegeven over de implementatie van de prior actions door Griekenland voor het uitkeren van het eerste deel van de tranche voor het derde kwartaal. Hierbij stuur ik u vertrouwelijk de beoordeling van de Trojka1. Zodra dit document openbaar wordt, zal ik de vertrouwelijkheid opheffen.

Zoals ik heb aangegeven in de kamerbrief over de telefonische vergadering van de Eurogroup Working Group die plaats vond op woensdag 24 juli (Kamerstuk 21 501-07, nr. 1075) kunnen nu de nationale procedures worden afgerond. Deze procedures zullen naar verwachting maandag 29 juli zijn afgerond, waarna het EFSF geautoriseerd is tot uitkering van het eerste deel van de tranche voor het derde kwartaal.

Na het positieve oordeel over de implementatie van de prior actions is tevens de weg vrij gemaakt voor uitkering van het eerste deel van de inkomsten op de SMP portefeuille voor 20132, zoals eerder gemeld in voornoemde brief.

De Minister van Financiën a.i., H.G.J. Kamp


X Noot
1

Ter vertrouwelijke inzage gelegd, alleen voor de leden bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer

X Noot
2

Inkomen uit Griekse obligaties uit de investeringsportefeuilles van de Europese Centrale Banken, die volgens de kapitaalsleutel worden verdeeld over de lidstaten

Naar boven