34 682 Nationale Omgevingsvisie

W BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 juni 2024

Hierbij bied ontvangt u de publicatie «Planmonitor NOVI 2024» aan.

De jaarlijkse Planmonitor NOVI wordt gemaakt op verzoek van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) n.a.v. een toezegging aan de leden van de Eerste Kamer, als aanvulling op de monitoringsrapportages die enkel terugblikken.

De Planmonitor NOVI brengt in beeld welke mogelijke ruimtelijke ontwikkelingen kwetsbare waarden op het gebied van water, bodem, cultuurhistorie, natuur en landschap kunnen beïnvloeden. Met de Planmonitor kan in een vroegtijdig stadium worden verkend wat het mogelijke effect is van toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen – en dan met name verstedelijking en de aanleg van infrastructuur – in gebieden die (op onderdelen) kwetsbaar zijn voor veranderingen. Met dit inzicht kan het kabinet desgewenst maatregelen nemen om aantasting te voorkomen.

Het PBL is een onafhankelijk instituut dat werkt volgens de Aanwijzingen van de Minister-President, welke op 21 februari 2012 in de Staatscourant werd gepubliceerd. De inhoud van de publicaties van het PBL behoeft niet het standpunt van het kabinet weer te geven.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

Naar boven