Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Oldebroek, Lage Weide

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.1, eerste lid en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 4.6, eerste lid, sub g en artikel 4.6, tweede lid, sub a, onder 2, van de Invoeringswet Omgevingswet, bekend dat de gemeenteraad op 12 december 2024 het bestemmingsplan Oldebroek, Lage Weide gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Oldebroek, Lage Weide legt de juridisch-planologische basis vast voor het mogelijk maken van 16 nieuwe woningen door de huidige bestemming te wijzigen naar onder andere een woonbestemming voor het plangebied de ‘Lage Weide’ in Oldebroek. Het project voorziet in de realisatie van 16 nieuwe woningen, waarvan 3 vrijstaande woningen, 3 twee-onder-één-kap woningen, 3 kleine rijwoningen en 4 tussen/hoekwoningen. Het project als geheel past echter niet binnen het geldende bestemmingsplan, waarmee de realisatie van de woningen niet mogelijk is. Om dit gehele project mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Oldebroek Dorp 2009 worden gewijzigd. Het bestemmingsplan is op 12 december 2024 gewijzigd vastgesteld. Het betreft ambtshalve wijzigingen in de toelichting, verbeelding en het groenplan.

Inzien

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen ter inzage vanaf woensdag 8 januari 2025 tot en met dinsdag 18 februari 2025. U kunt de stukken inzien op:

- https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart.

Op deze site kunt u zoeken op het adres Lage Weide, Oldebroek

- www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen 

- Het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

Beroep wijzigingsplan 

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

1. belanghebbenden

2. niet-belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit

3. niet-belanghebbenden die om verschoonbare redenen niet of te laat zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit

Bij de Voorzitter van die Afdeling kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing, zoals is aangegeven in het vaststellingsbesluit. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in principe in werking op 19 februari 2025. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden het besluit niet in werking totdat over het verzoek is besloten. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Het college van de gemeente Oldebroek, 7 januari 2025

Naar boven