Gemeente Zwijndrecht – Verkeersbesluit -Parkeerverbodszone Perkstraat – Verweystraat – van Eedenstraat, Zwijndrecht
De wethouder verkeer en vervoer neemt hierbij het volgende verkeersbesluit:
1.
Het in stellen van een parkeerverbodszone op de Perkstraat – Verweystraat - van Eedenstraat door het plaatsen van de borden E01zb bij inrijden en E01ze bij uitrijden van de zone, uit bijlage 1 van het RVV 1990. Zie tekening bijlage;
2.
De Lindtsebenedendijk tussen de Kloosstraat en de Marnixstraat, waar al een parkeerverbod is ingesteld, hierin automatisch op te nemen. En hiertoe de daar aanwezige E01 borden, uit bijlage 1 van het RVV 1990 te verwijderen of vervangen door de zonale uitvoering hiervan.
3.
Dit besluit in werking te laten treden op de dag dat de maatregelen zijn uitgevoerd.
en overweegt daartoe het volgende.
Wettelijk kader
Dit verkeersbesluit is gebaseerd op de artikelen 15, lid 1, artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.
Het besluit wordt genomen om de veiligheid op de weg te verzekeren en ter bescherming van weggebruikers en passagiers (artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994). Alsmede de leefbaarheid en veiligheid in deze wijk te vergroten.
Mandaat
Burgemeester en wethouders hebben op 1 juli 2003 besloten de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten te mandateren aan de wethouder verkeer en vervoer.
Overleg
Gelet op artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de Politie Eenheid Rotterdam District Zuid-Holland Zuid inzake de handhaafbaarheid. De politie heeft aangegeven akkoord te gaan met dit besluit.
Motivering
1.
1.
Deze wegen zijn ingericht met parkeervakken, waar het redelijkerwijs mogelijk is om te parkeren.
2.
Echter is geconstateerd dat voertuigen ook buiten de vakken langs de weg worden geparkeerd.
3.
Hierdoor is het niet mogelijk om de bedoelde parkeervakken optimaal te gebruiken. En veroorzaakt dit parkeergedrag een moeizame tot onmogelijke passage van nood- en hulpdiensten.
4.
Door handhaving wordt aangegeven dat er nu geen goede grondslag is, om tegen dit ongewenste parkeergedrag op te treden.
2.
1.
Het is verwarrend als binnen een parkeerverbodszone ook andere/extra borden staan, die feitelijk dezelfde strekking hebben. Daarom is het van belang om deze overbodig wordende borden te verwijderen. Voor een eenduidig beeld.
3.
1.
Aangezien verkeersdeelnemers altijd uit moeten kunnen gaan van de aanwezige belijning en bebording wordt de inwerkingtreding van het verkeersbesluit hieraan gekoppeld.
Namens burgemeester en wethouders gemeente Zwijndrecht,
Robert Kreukniet
Wethouder verkeer en vervoer
d.d. 17-12-2024
Bezwaar op dit verkeersbesluit
Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit bezwaar maken. U doet dat door een brief te sturen aan:
het college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht
t.a.v. Commissie bezwaarschriften
Postbus 15
3330 AA Zwijndrecht.
Dit moet gebeuren binnen 6 weken na officiële bekendmaking van het besluit of na de dag van toezending van het besluit aan de aanvrager van dit verkeersbesluit.
Uw brief moet tenminste bevatten:
Uw naam en adres
Een datum
Een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt
De reden(en) van uw bezwaar
Uw handtekening.
Voorlopige voorziening
Als u bezwaar hebt gemaakt kunt u, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening (= voorlopig oordeel van de rechter) aanvragen. U doet dat door een brief te sturen aan:
de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam
Uw brief moet tenminste bevatten:
Uw naam en adres
Een datum
Een omschrijving van het besluit waartegen u een voorlopige voorziening aanvraagt
De reden(en) waarom u een voorlopige voorziening nodig heeft
Uw handtekening.
Aan een aanvraag om een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden. Voor natuurlijke personen (individuen) is dat € 187,-- en voor rechtspersonen (bijvoorbeeld bedrijven) is dat € 371,--.
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.