Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan ‘Mecklenburgweg 3 te Best’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat met ingang van woensdag 6 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024 het vastgestelde wijzigingsplan ‘Mecklenburgweg 3 te Best’ ter inzage ligt.

Het plangebied Mecklenburgweg 3 ligt binnen Wilhelminadorp in Best. Het ter plaatse geldende moederplan ‘Wilhelminadorp 2010’ voorziet een wijzigingsbevoegdheid op het achtergelegen terrein van de locatie Mecklenburgweg 3 in Best.

Het vastgestelde wijzigingsplan voorziet ter plaatse van de wijzigingsbevoegdheid in de bouw van een vrijstaande woning. Bij de vaststelling van het wijzigingsplan heeft het college een wijziging aangebracht in de plantoelichting; in de waterparagraaf is een alinea toegevoegd.

Volgens artikel 4.6 lid 2 onder a sub 2 van de Invoeringswet Omgevingswet/ artikel 3.9a eerste lid Wet ruimtelijke ordening/ artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het vastgestelde wijzigingsplan gedurende bovengenoemde periode ter inzage. De gewijzigde vaststelling is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl./ https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/viewer. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0753.WPMecklenburgweg3-VG01. Een link naar deze site is ook opgenomen op www.gemeentebest.nl/overzicht-bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheid

Van woensdag 6 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024 kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • 1.

    Een ieder, die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden.

Het wijzigingsplan treedt op basis van artikel 3.9a, vierde lid Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het wijzigingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Vragen

Heeft u vragen over het vastgestelde wijzigingsplan neemt u dan contact op met mevr. M. de Ruijter via telefoonnummer 14 0499.

Best, 5 maart 2024

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven