Gemeente Tynaarlo – Bestemmingsplan ‘Kleinere Kernen, Brinksteeg 2 Zeijen’ vastgesteld en omgevingsvergunning Brinksteeg 2 en 4 Zeijen verleend

  •  

  • Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad van Tynaarlo het bestemmingsplan ‘Kleinere Kernen, Brinksteeg 2 Zeijen’ op 27 februari 2024 ongewijzigd heeft vastgesteld.

    Het college van burgemeester en wethouders heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van twee woningen aan de Brinksteeg 2 en 4 te Zeijen verleend.

  •  

    Inhoud

  • De initiatiefnemer is voornemens om de bestaande woonboerderij aan de Brinksteeg 2 te Zeijen te slopen en hier twee nieuwe woningen te realiseren. Het huidige bestemmingsplan staat alleen de bestaande woning toe. Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat voorziet in de mogelijkheid om binnen de woonbestemming twee woningen op dit perceel te realiseren.

     

    De gemeenteraad heeft op 22 november 2022 besloten om op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de coördinatieregeling toe te passen. Dit betekent dat de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt worden. De omgevingsvergunning voor de bouw van de twee woningen (WABO-20230721) doorloopt daarom dezelfde procedure als het bestemmingsplan.

  •  

    Inzien van de stukken

  • Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 7 maart 2024 gedurende zes weken (tot en met 16 april 2024) ter inzage.

     

    Inzien op het gemeentehuis

    Het bestemmingsplan en omgevingsvergunning zijn tijdens openingstijden in te zien in het gemeentehuis van de gemeente Tynaarlo, Kornoeljeplein 1 te Vries. Om u goed van dienst te kunnen zijn vragen wij u hier een afspraak voor te maken.

     

    Digitaal raadplegen

    Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via de landelijke website www.omgevingswet.overheid.nl. Bovenaan de website klikt u op ‘Regels op de kaart’, en vervolgens op de groene knop ‘regels op de kaart’. Hier kunt u zoeken op het adres of via het tabblad ‘Document zoeken’ zoeken op identificatienummer: NL.IMRO.1730.BPBrinksteeg2Zeij-0401.

     

    Beroep

    Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om tijdens de ter inzagetermijn beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

     

    Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op de ontwerp besluiten.

    Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

     

    Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen.

     

    Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet eerder in werking nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

     

     

     

  •  

    Meer informatie?

    Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Duurzame Ontwikkeling via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

  •  

Naar boven