Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Habraken, regulier’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Habraken, regulier‘ geen beroep is ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het plan is daarmee op 2 februari 2024 onherroepelijk geworden.

Een gedeelte van het Veldhovense bedrijventerrein Habraken is reeds bestemd, bebouwd en in gebruik als bedrijventerrein. Een groot gedeelte is momenteel echter nog onbebouwd. Vanwege een toenmalig overaanbod aan bedrijfsterrein in de regio werd lange tijd de uitgifte van nieuwe bedrijfsterrein gronden niet toegestaan. Inmiddels zijn hierover nieuwe afspraken gemaakt in de regio. De relevante afspraken voor dit bestemmingsplan zijn vastgelegd in 2021. Toen hebben de SGE-gemeenten afgesproken dat Veldhoven de mogelijkheid krijgt om 5 ha op Habraken uit te geven als functioneel grootschalig bedrijventerrein, mits hiervoor een bestemmingsplan gemaakt wordt. Dit is het bestemmingsplan ‘Habraken, regulier’ geworden. De nieuwe bedrijfskavels liggen op zichtlocaties, direct ten zuiden van de Oersebaan.

Ook is een stukje groenstrook ten noorden van de Oersebaan opgenomen in het bestemmingsplan ‘Habraken, regulier’. Deze strook is mede bedoeld als bufferzone in het kader van de brandveiligheid van het ten noorden gelegen bedrijf. De strook is niet bedoeld en ook niet geschikt voor bedrijfsmatige activiteiten.

Voor vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel kunt u contact opnemen met de afdeling Regie en Ontwikkeling. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel telefoonnummer 14 040.

Naar boven