Publiceren last onder bestuursdwang geparkeerd voertuig, betreffende een aanhanger, op de openbare parkeerplaats aan Maasstraat West te Deventer.

 

 

Bij het aanbrengen van een sticker op de aanhanger (verder: (het) voertuig) op 16 februari 2024 hebben wij ons voornemen kenbaar gemaakt om het voertuig, geparkeerd op de openbare parkeerplaats aan de Maasstraat West, te Deventer, te verwijderen indien het voertuig op 25 februari niet is verwijderd.

Reden hiervoor is dat wij op 16 februari, op de openbare parkeerplaats aan de Maasstraat West, te Deventer het volgende aanhanger/voertuig (wrak) hebben aangetroffen:

 

• Een -aanhanger, zonder kenteken (verder (het) voertuig), (zie onderstaande foto):

Op grond van artikel 5:5 Algemene plaatselijke verordening Deventer (verder: (de) Apv) is het verboden een voertuig dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en tevens in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert op de weg te parkeren.

 

Het voertuig, zoals aangetroffen, is in onvoldoende staat van onderhoud en in verwaarloosde toestand. Het is dan ook verboden het voertuig op de weg te parkeren. Op 16 februari 2024 hebben wij het voertuig voorzien van een sticker en de eigenaar verzocht het voertuig binnen 9 dagen van de weg te verwijderen en verwijderd te houden. Wij zijn bevoegd om handhavend op te treden tegen overtredingen. Deze bevoegdheid hebben wij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet, in samenhang met artikel 5:21 en volgende van de Algemene wet bestuursrecht (verder: Awb). Op grond van artikel 5:29 Awb hebben wij de bevoegdheid om een voertuig te laten meevoeren en op te slaan.

Op 28 februari 2024 hebben wij besloten bestuursdwang toe te passen door het voertuig af te slepen en te borgen. Tevens hebben wij besloten dat de kosten die gepaard gaan met de toepassing van bestuursdwang op de eigenaar van het voertuig zullen worden verhaald. Volgens de Awb moet de gemeente het voertuig minimaal 13 weken in bewaring nemen. Aangezien deze termijn reeds verstreken is zullen wij overgaan tot eigendomsoverdracht of vernietiging van het in beslag genomen voertuig indien wij binnen 13 weken niets van de eigenaar van het voertuig vernemen over teruggave. Voor informatie kunt u contact opnemen met het team Toezicht en Handhaving van de gemeente Deventer via telefoonnummer 14 0570.

 

Burgemeester en wethouders van Deventer

 

 

Naar boven