Kennisgeving voornemen wijziging omgevingsplan t.b.v. nieuwe sporthal Bathmen

 

Bathmen heeft behoefte aan een nieuwe sporthal en hiervoor moet het omgevingsplan van de gemeente Deventer worden gewijzigd. De huidige sporthal is verouderd en heeft te weinig ruimte. Daarom wil de gemeente een nieuwe sporthal bouwen. Er is onderzoek gedaan naar de wensen voor de nieuwe sporthal en er zijn gesprekken gevoerd met de sportverenigingen, gebruikers en bewoners. Op grond daarvan zijn verschillende opties op een rij gezet en verder uitgewerkt in een Programma van Eisen. Daarbij is rekening gehouden met de huidige en de toekomstige bezetting van de bestaande sporthal De Uutvlog en de verwachte groei van Bathmen. Bij alle stappen in dit proces is en blijft de Initiatiefgroep Sportvoorziening Bathmen betrokken en behulpzaam.

 

In december 2022 heeft de gemeenteraad een voorlopig besluit genomen over het Programma van Eisen voor de nieuwe sporthal. De documenten van het raadsbesluit kunt u inzien op de website deventer.raadsinformatie.nl.

 

Er zijn al drie informatieavonden georganiseerd.

• De eerste informatieavond was op 11 januari 2022. Tijdens deze bijeenkomst zijn de plannen voor de nieuwe sportvoorziening in Bathmen besproken.

• De gemeente Deventer en de initiatiefgroep Sportvoorziening Bathmen hebben tijdens de informatieavond op 6 december 2022 het Programma van Eisen gepresenteerd.

• Op 30 januari 2024 hebben de Gemeente en RAU aan de bewoners van Bathmen gepresenteerd hoe de sporthal eruit gaat zien.

 

Bewoners worden bij iedere fase van het project betrokken. Bewoners worden per brief (of per e-mail) geïnformeerd wanneer er een volgende informatieavond is gepland. Er worden ongeveer 400 adressen aangeschreven.

 

Deze publicatie moet worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 16.29 van de Omgevingswet. U kunt op een later moment een reactie geven op het Tam-omgevingsplan. Dit heet een zienswijze indienen. Hoe het Tam-omgevingsplan er precies uit komt te zien is nog niet bekend. U wordt later via een publicatie in het Gemeenteblad geïnformeerd wanneer het TAM-omgevingsplan ter inzage wordt gelegd en hoe u hierop kunt reageren.

 

Meer informatie over het project is te vinden op de website van de gemeente Deventer via www.deventer.nl/sporthal-bathmen. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de gemeente Deventer via sporthalbathmen@deventer.nl.

 

 

 

 

Naar boven