Bekendmaking voornemen tot verhuur/verkoop/etc. van gemeentelijk onroerend goed te Peel en Maas

De Hoge Raad der Nederlanden heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen (ECLI:NL:HR:2021:1778v). Dit arrest maakt duidelijk dat overheden het gelijkheidsbeginsel dienen toe te passen bij onder andere de verkoop en verhuur van onroerende zaken. Daarvoor dient een overheid een openbare verkoopprocedure te hanteren. Uitzondering daarop is mogelijk in het geval dat op basis van objectieve, toetsbare en redelijke criteria er redelijkerwijs maar één partij daarvoor in aanmerking komt. In dat geval mag een overheidsorgaan een-op-een contracteren. Hiervoor is wel noodzakelijk dat er een publicatie van dit voornemen plaatsvindt met een redelijke termijn waarbinnen anderen bezwaar kunnen maken.

Grondverkoop Heldense Bossen

Gemeente Peel en Maas is voornemens om gronden gelegen in de Heldense Bossen te verkopen aan De Heldense Bossen B.V.. Verkoop betreft gedeeltes van de kadastrale percelen gemeente Helden, sectie C, nummer(s) 5702 en 5706 met een totale oppervlakte van 6.085m2. De gemeente stelt zich op het standpunt dat hiervoor geen openbare verkoopprocedure noodzakelijk is.

Motivering

Naar het oordeel van de gemeente zijn beoogd verkrijgers de enige gegadigde(n) die in aanmerking komen voor de hiervoor vermelde grondverkoop.

 

  • 1.

    Gronden worden door koper ingezet ter realisatie van een verbeterde waterhuishouding en brandveiligheid wat bijdraagt aan de gestelde doelen in het gebied.

  • 2.

    Koper zal tevens beheerder zijn van voornoemde perceelgedeeltes.

  • 3.

    Voornoemde perceelgedeeltes betreffen uitbreiding van de eigendomspositie van de Heldense bossen B.V..

V ervaltermijn

Als u zich niet kunt verenigen met het bovenstaande, omdat u meent zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatiedatum kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan niels.verhoeven@peelenmaas.nl onder vermelding van “Grondverkoop Heldense Bossen”. U dient hiervan tevens binnen de hiervoor genoemde termijn een afschrift te verzenden naar de gemeente t.a.v. info@peelenmaas.nl.

Indien wij uw gemotiveerde bericht binnenvoornoemde reactietermijn hebben ontvangen, zullen wij binnen een termijn van 20 kalenderdagen na het sluiten van de reactietermijn uw bericht beoordelen en ons standpunt aan u kenbaar maken. Indien u zich niet kunt verenigen met het standpunt van de gemeente, dan kunt u uiterlijk binnen een termijn van 20 kalenderdagen na dagtekening van het standpunt van de gemeente een kort geding procedure aanhangig maken bij de bevoegde voorzieningenrechter en dient u de gemeente Peel en Maas hiervan onverwijld in kennis te stellen middels betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente, bij gebrekewaarvan het recht vervalt om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige aanspraak in welke vorm of hoedanigheid dan ook te baseren, althans zijn uw rechten daarop uitgewerkt. Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u tevens per e-mail aan info@peelenmaas.nl te verzenden.

Naar boven