Voorgenomen verlenging verhuur peuterspeelzaal

Adres: La Reinelaan 79 1611 ZB Bovenkarspel

Perceel: gemeente Stede Broec, sectie C 2974

Perceelgrootte: circa 1013 m2

De gemeente Stede Broec (verder: gemeente) is voornemens om het pand aan de La Reinelaan 79 in Bovenkarspel wederom te verhuren aan Kappio. Het pand zal in gebruik zijn voor de uitoefening van de activiteiten peuterspeelzaal, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang.

De gemeente heeft de intentie om op termijn de huidige locatie te betrekken bij ontwikkelingen van onderwijshuisvesting in de omliggende panden. In de komende jaren zal hierover duidelijkheid gaan ontstaan.

Kappio huurt het pand al geruime tijd van de gemeente en wil de komende jaren ook nog investeringen plegen om de locatie te upgraden.

Gelet op vorenstaande overwegingen zijn wij van oordeel dat de verlenging van de huurovereenkomst met Kappio kan plaatsvinden zonder brede selectieprocedure. Volstaan kan worden met deze voorafgaande bekendmaking.

Tegen deze voorgenomen verlenging van de huurovereenkomst kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verlenging van de huurovereenkomst en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na deze publicatie kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Noord-Holland. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien de termijn ongebruikt verstrijkt alle rechten vervallen. We zullen dan overgaan tot verhuur. Brieven en e-mails die wij na afloop van deze termijn ontvangen worden niet meer in behandeling genomen. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren zodat zij één op één kan contracteren.

De gemeente geeft met deze publicatie uitvoering aan de uitspraak van de Hoge Raad in het Didam’-arrest van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Heeft u nog vragen over het vorenstaande? Stel ze per e-mail aan cor.groot@sed-wf.nl

 

Naar boven