Kennisgeving Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) MER Omgevingsvisie gemeente Oss

Onderwerp

Het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Oss maakt op grond van de Omgevingswet bekend dat de gemeente Oss met het oog op de Omgevingsvisie: 

1. activiteiten wil ondernemen waarvoor besluitvorming nodig is;

2. Voor de voorbereiding van de besluitvorming een milieueffectrapportage wordt gemaakt;

3. en hiervoor een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) is opgesteld.

 

Aanleiding

In het kader van de invoering van de Omgevingswet op 1 januari 2024 is voor iedere gemeente de opstelling van een Omgevingsvisie aan de orde. Deze verplichting voor een gemeente ligt vast in de Omgevingswet (art. 3.1 en 3.1) . Voor een Omgevingsvisie is krachtens het besluit Milieu Effect Rapportage een MER-onderzoek verplicht (een MER is verplicht bij de voorbereiding van plannen en besluiten van de overheid die kunnen leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.). In dit MER onderzoek toetsen we verschillende ontwikkelingssporen op hun (milieu)effecten. Deze NRD vormt het startpunt van de MER en is opgesteld op basis van drie gebiedsvisies en de ambitienota. In deze documenten is de inbreng van de omgeving al uitgebreid opgehaald en verwerkt. Deze documenten vormen een goede basis voor het opstellen van de NRD en het MER. De NRD bevat de kaders van en de onderzoeksmethodiek voor het MER; wat wordt in het MER onderzocht (reikwijdte) en op welke manier (detailniveau).

 

Reageren op de NRD MER Omgevingsvisie Oss

De NRD Omgevingsvisie Oss ligt van donderdag 29 februari 2024 tot en met woensdag 10 april 2024 ter inzage. De NRD is digitaal te raadplegen via de documentenpagina van de Osse omgevingsvisie:

https://www.oss.nl/inwoners/bouwen-en-wonen/Omgevingsvisie_oss/documenten.htm 

De directe downloadlink is:

https://www.oss.nl/to2/Notitie-Reikwijdte-en-Detailniveau-Omgevingsvisie.htm De NRD ligt deze periode ook fysiek ter inzage bij de gemeente. Bij de gemeente Oss kunt u de NRD op papier en digitaal bekijken bij de balie publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss. De balie is open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur.

Tijdens de periode van ter inzagelegging kan iedereen reageren op de NRD door een zienswijze in te dienen. U kunt bijvoorbeeld aangeven of er naar uw mening zaken of belangen over het hoofd worden gezien en suggesties doen. Natuurlijk kunt u ook andere relevante zaken naar voren brengen. Vermeld in uw zienswijze uw naam, adres en overige contactgegevens en dat het betreft Notitie Reikwijdte en Detailniveau Omgevingsvisie Oss.

 

Het indienen van een zienswijze kan op de volgende manieren:

1. door een email te sturen naar: omgevingsvisie@oss.nl onder vermelding van “zienswijze NRD Omgevingsvisie Oss” 

2. door een brief te sturen naar: College van Burgemeester en Wethouders van Oss, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 5 5340 BA Oss onder vermelding van “zienswijze NRD Omgevingsvisie Oss”

3. door een afspraak te maken voor een mondelinge zienswijze. Bel hiervoor tijdig, dat wil zeggen ruim voor de afloop van de inzagetermijn, met de heer P. Mertens van de gemeente Oss, via telefoonnummer 14 0412.

 

Naar boven