Vaststelling bestemmingsplan “Heuveleindseweg e.o, Best”

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 5 februari 2024 het bestemmingsplan “Heuveleindseweg e.o, Best” heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld ten behoeve van de realisering van 9 vrijstaande bouwkavels, waarvan 4 conform het Ruimte voor Ruimteprincipe en de ontwikkeling van 15 seniorenwoningen ten behoeve van een CPO-project aan en nabij de Heuveleindseweg. Daarnaast wordt het aldaar aanwezige volkstuinencomplex uitgebreid met circa 25 volkstuinen. De twee aanwezige voormalige bedrijfswoningen bij de inmiddels gesaneerde nertsenhouderij aan de Heuveleindseweg, worden omgevormd tot burgerwoningen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat van 6 april 2023 tot en met 17 mei 2023 ter inzage heeft gelegen. Het gaat om wijzigingen die zijn aangebracht in verband met ingediende zienswijzen. Voorts zijn ambtshalve wijzigingen aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en de zienswijzennota.

Tegen het vaststellingsbesluit is geen reactieve aanwijzing ingediend. De provincie Noord-Brabant heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen vervroegde bekendmaking van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan kan, met bijbehorende stukken, vanaf 28 februari 2024 tot en met 9 april 2024 tijdens de openingsuren worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Dorpsplein 2 te Best. Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.0753.bpheuveleindseweg-VG01 . Een link naar deze site is ook opgenomen op www.gemeentebest.nl.

Beroepsmogelijkheid

Van 28 februari 2024 tot en met 9 april 2024 kan tegen de vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een ieder, die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden.

Het bestemmingsplan treedt op basis van artikel 3.8, vijfde lid Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Best, 27 februari 2024

Naar boven