voornemen tot verkoop grond aan Enexis

 

De gemeente Zwartewaterland is voornemens om een stuk grond te verkopen en in eigendom over te dragen aan Enexis Netbeheer B.V. ten behoeve van het plaatsen van een nieuw trafohuis.

 

  • 1.

    Objectinformatie:

Het betreft een gedeelte van een perceel grond, kadastraal bekend gemeente Zwartsluis, Sectie D, nummer 3781, gelegen nabij De Botter 13 en De Klipper 1 in Zwartsluis, ter grootte van circa 22 m2.

 

  • 2.

    Enige serieuze gegadigde

Naar het oordeel van de gemeente Zwartewaterland is Enexis Netbeheer B.V. de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de hiervoor vermelde voorgenomen verkoop, omdat Enexis Netbeheer B.V. de aangewezen netbeheerder is en in die hoedanigheid is Enexis Netbeheer B.V. verantwoordelijk voor het gehele energienet. Enexis Netbeheer B.V. draagt zorg voor de aanleg, het onderhoud, het beheer en de veiligheid van het energienet. Enkel aan Enexis Netbeheer B.V. komt aldus de bevoegdheid toe om infrastructurele voorzieningen ten behoeve van het energienet aan te leggen. Om het energienet in stand te houden en te verbeteren dient Enexis Netbeheer B.V. beschikking te hebben over de hiervoor benodigde grond. Het huidige voornemen is daarvan een voortvloeisel. Hierdoor kan deze grond alleen aan Enexis Netbeheer B.V. aangeboden worden.

 

  • 3.

    Vervaltermijn

 

Mocht een belanghebbende bezwaren hebben tegen deze uitgifte dan dient hij die bezwaren binnen 20 dagen na publicatie van dit bericht kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle.

 

De termijn van 20 werkdagen geldt als een vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn geen kort geding tegen de gemeente aanhangig is gemaakt, kunnen er geen aanspraken jegens de gemeente ter zake van de grondruil van voormelde percelen worden gemaakt (en is de gemeente vrij om (verder) vervolg te geven aan haar voornemen).

 

Voor eventuele vragen of opmerkingen over deze publicatie en het daarin opgenomen voornemen, kunt u contact opnemen met de gemeente via het emailadres: m.koca@zwartewaterland.nl.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021

 

 

 

Naar boven