Ingebruikgeving strook grond ter plaatse van Pastoor Albertsstraat 8 te Puth

Perceelinformatie: plaatselijk bekend als dierenpark Nierhoven te Nuth Adres: Pastoor Albertsstraat ongenummerd Puth Perceel: kadastraal perceel Puth, sectie B, nummer 4010 Perceelgrootte: groot 513 m2

Voornemen tot enkelvoudige gunning De gemeente Beekdaelen is voornemens om naar aanleiding van het verzoek van de aanvrager een overeenkomst te sluiten ten behoeve van het beheer van het perceel. Het verzoek betreft het inrichten van het perceel als bloemenweide/pluktuin, koppeling met de achterliggende bijenweide. Verzoeker wil daarnaast educatieve en zorg gerelateerde activiteiten ontplooien. Gebleken is dat de aanvrager de gevoeglijke gegadigde is om het perceel te beheren omdat het beheer in lijn ligt met de professie van de aanvrager, een zeer belangrijk punt voor de Gemeente.

Criteria en motivering 

Het verzoek voor het beheer en inrichting van het perceel als bloemenweide/pluktuin is gelegen in het feit dat het perceel er momenteel troosteloos bij ligt hetgeen niet bevorderlijk is voor het straatbeeld en de landschappelijke uitstraling. Het verzoek is een goed voorbeeld van burgerparticipatie en past binnen het motto van de Gemeente ‘Beekdaelen maken wij samen.’ Naar oordeel van de gemeente is de verzoeker dan ook de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor het beheer van het perceel en de daaruit voortvloeiende overeenkomst en samenwerking temeer omdat de verzoeker beschikt over de benodigde kennis en kunde.

Algemeen

De gemeente heeft geen (toekomstige) plannen met het betreffende perceel. Daarnaast woont de verzoeker direct tegenover het perceel.

Landschappelijke inpassing 

Het landschap van Beekdaelen vormt de belangrijkste kernwaarde van de gemeente. Het verzoek levert een wezenlijke bijdrage aan de kernwaarde. Ten opzichte van de huidige staat krijgt de strook grond een positieve impuls waardoor de strook weer een aantrekkelijke en landschappelijke uitstraling krijgt.

Lokaal belang 

De herinrichting van de strook grond draagt bij aan een aantrekkelijker straatbeeld en aan een betere landschappelijke uitstraling waardoor het woongenot van alle nabijgelegen bewoners verhoogd wordt.

Algemeen belang 

Het groen aan de Pastoor Albertsstraat te Puth krijgt een positieve impuls en draagt bij aan een aantrekkelijker en netter straatbeeld, de leefbaarheid en het woongenot in de straat. Ook voor passanten (wandelaars, fietsers etc.) is deze impuls een lust voor het oog. 

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 14 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van de bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. Middels deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning.

Naar boven