Verkeersbesluit parkeerverbod Zwin

6541-2024

Burgemeester en wethouders van Assen

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aan de Zwin bevinden zich een vijftal garageboxen die met één uitrit van 3.5 meter verbonden zijn aan de Zwin. De Zwin zelf is vijf meter breed. Door de toegenomen parkeerdruk vanwege bouwwerkzaamheden in de omgeving wordt er geparkeerd tegenover deze uitrit. Dit leidt tot problemen met in/uitrijden. Dit treedt vooral op bij grotere voertuigen en aanhangwagens. Om schade te voorkomen wordt er een parkeerverbod ingesteld door het aanbrengen van een gele streep.

Maatregelen

Het aanbrengen van een gele streep over een lengte van ongeveer 10m tegenover de uitrit van de garageboxen.

Belangenafweging

Het verkeersbesluit wordt genomen in het belang van de veiligheid van de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het instandhouden van de weg en het waarborgen van bruikbaarheid daarvan en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. Ook de leefbaarheid van de omgeving wordt middels dit besluit gewaarborgd.

Door het aanbrengen van een gele streep over een lengte van ongeveer 10m kunnen daar geen voertuigen parkeren. Het zal in de praktijk gaan om twee voertuigen. Deze kunnen in de omgeving een parkeermogelijkheid vinden. Nadat de bouwwerkzaamheden bij de Slinge zijn afgerond, zal de noodzaak van de gele streep afnemen en dan ook weer verwijderd kan worden.

Wet- en regelgeving

Voor bovengenoemde verkeersmaatregelen op basis van artikel 15 en artikel 18 van de Wegenverkeerswet (WVW 1994) en de nadere voorschriften in het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen. Voor de uitvoering van de bovengenoemde maatregelen moeten, in het belang van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en de vrijheid van het verkeer, verkeerstekens als bedoeld in artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 worden geplaatst.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de eenheidschef van de politie Noord Nederland.

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

BESLUIT

Overeenkomstig de bij dit besluit behorende situatieschets:

Aan te brengen:

  • 1.

    Gele doorgetrokken streep (Langs die zijde van de rijbaan niet stilstaan en niet parkeren)

Assen 22-02-2024

Burgemeester en wethouders van Assen

Namens deze,

P. Veenstra

Teammanager Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Dit besluit treedt in werking op de dag na de openbare bekendmaking ervan. Iedere belanghebbende die het met dit besluit niet eens is kan daartegen binnen zes weken na de datum van openbare bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Deze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

- uw naam, adres en telefoonnummer;

- de datum waarop u het bezwaar indient;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

- waarom u het niet eens bent met het besluit;

- uw handtekening.

Bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Zo’n verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Naar boven