Gemeenteblad van Krimpenerwaard
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Krimpenerwaard | Gemeenteblad 2024, 82714 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Krimpenerwaard | Gemeenteblad 2024, 82714 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Tweede wijziging van de Verordening Werk, Participatie en Inkomen Krimpenerwaard 2022
De raad van de gemeente Krimpenerwaard,
Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 december 2023 inzake de tweede wijziging van de Verordening Werk, Participatie & Inkomen Krimpenerwaard 2022
overwegende dat het wijzigen van de Verordening Werk, Participatie en Inkomen Krimpenerwaard 2022 wenselijk is in verband met de herijking van het Minimabeleid
De Verordening Werk, Participatie en Inkomen Krimpenerwaard 2022 wordt als volgt gewijzigd:
De inleidende alinea voor Hoofdstuk 2 wordt aangevuld met:
In die gevallen waarin het indienen van een aanvraag niet noodzakelijk is voor de toekenning van een voorziening, wordt dit uitdrukkelijk vermeld.
PW | IOAW | Wgs | Gemeentewet | Awb
Artikel 5.2.1.2 komt te luiden:
De bijzondere bijstand is bedoeld als financieel vangnet voor inwoners die geen financiële buffer hebben en geen beroep kunnen doen op eigen mogelijkheden of op andere voorzieningen maar wel extra noodzakelijke uitgaven hebben. Als het inkomen van de inwoner hoger is dan 110% van de bijstandsnorm wordt gekeken naar wat de inwoner zelf kan bijdragen (draagkracht). De kostendelersnorm geldt niet. Inwoners met een wettelijke- of minnelijke schuldsanering hebben geen draagkracht. Ook het inkomen waar beslag op is gelegd telt niet mee voor de berekening van de draagkracht.
Door de PW zijn bepaalde inwoners uitgesloten van het recht op bijzondere bijstand. Voorbeelden hiervan zijn, de inwoner die:
Artikel 5.2.2.2. komt te luiden:
5.2.2.2 Hoogte van de individuele inkomenstoeslag
Deze paragraaf beschrijft waar de gemeente rekening mee houdt bij het maken van beleid om armoede in de gemeente te voorkomen en tegen te gaan. Voor de regelingen genoemd in deze paragraaf wordt uitsluitend het vermogen meegenomen waar de inwoner direct over kan beschikken. Dit is het saldo op bank- en spaarrekening.
Artikel 5.3.1.1. komt te luiden
Het kindpakket is bedoeld voor gezinnen met minderjarige kinderen die geen goede financiële buffer hebben en moeten rondkomen van een inkomen dat niet hoger is van 130% van de bijstandsnorm. De kostendelersnorm geldt niet. Inwoners met een wettelijke- of minnelijke schuldsanering hebben geen draagkracht. Ook het inkomen waar beslag op is gelegd telt niet mee voor de berekening van de draagkracht.
Paragraaf 5.3.2 komt te luiden:
Om actief deel te kunnen nemen aan de samenleving is het belangrijk dat inwoners meedoen aan activiteiten. Hieraan zijn meestal kosten verbonden. Inwoners met een laag inkomen kunnen een vaste bijdrage krijgen. Deze bijdrage is bijvoorbeeld bestemd voor de aanschaf van een Rotterdampas of bibliotheekabonnement, of het volgen van een cursus of workshop.
Inwoners van 18 jaar of ouder:
die geen goede financiële buffer en een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. De kostendelersnorm geldt niet. Inwoners met een wettelijke- of minnelijke schuldsanering hebben geen draagkracht. Ook het inkomen waar beslag op is gelegd telt niet mee voor de berekening van de draagkracht;
Paragraaf 5.3.3 komt te luiden:
5.3.3 Regeling Sport en cultuur voor volwassenen
Alle inwoners moeten kunnen deelnemen aan sport- of culturele activiteiten. Hieraan zijn kosten verbonden. Inwoners met een laag inkomen kunnen daarom hiervoor een bijdrage ontvangen van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.
Inwoners van 18 jaar of ouder:
die een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. De kostendelersnorm geldt niet. Inwoners met een wettelijke- of minnelijke schuldsanering hebben geen draagkracht. Ook het inkomen waar beslag op is gelegd telt niet mee voor de berekening van de draagkracht. Er vindt geen vermogenstoets plaats.
Paragraaf 5.3.4 komt te luiden:
5.3.4 Regeling Gratis openbaar vervoer
Om actief deel te nemen aan de samenleving en ervoor te zorgen dat voorzieningen, uitstapjes en werkgelegenheid bereikbaar zijn, is het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van het Openbaar Vervoer. Hieraan zijn kosten verbonden. Inwoners met een laag inkomen kunnen daarom een gratis OV-pas krijgen. Met deze pas kunnen zij in de daluren gratis gebruik maken van het Openbaar Vervoer dat door de plaatselijke vervoerder wordt aangeboden binnen de regio Zuid-Holland-Noord.
Inwoners (inclusief kinderen waar kinderbijslag voor wordt ontvangen):
die een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. De kostendelersnorm geldt niet. Inwoners met een wettelijke- of minnelijke schuldsanering hebben geen draagkracht. Ook het inkomen waar beslag op is gelegd telt niet mee voor de berekening van de draagkracht. Er vindt geen vermogenstoets plaats;
Voor inwoners met veel medische kosten heeft de gemeente de volgende voorzieningen:
5.3.5.1 Collectieve zorgverzekering
De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering en biedt inwoners een tegemoetkoming voor de zorgkosten. Voor inwoners met hoge zorgkosten is een uitgebreid aanvullend pakket beschikbaar. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met zorgverzekeraars.
Inwoners van 18 jaar of ouder die geen goede financiële buffer hebben en een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. De kostendelersnorm geldt niet. Inwoners met een wettelijke- of minnelijke schuldsanering hebben geen draagkracht. Ook het inkomen waar beslag op is gelegd telt niet mee voor de berekening van de draagkracht. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-82714.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.