Bekendmaking van voornemen ingebruikgeving gemeentegrond

 

De gemeente Asten is voornemens om een stuk gemeentegrond, namelijk het perceel kadastraal bekend gemeente Asten sectie P, nummer 1450 gedeeltelijk, in gebruik te geven de bewoner van Hooidries 78 te Heusden. De grootte bedraagt ca. 25 m2.

 

Motivatie

Het betreffende deel van perceel P, nummer 1450 gedeeltelijk grenst aan de voortuin van Hooidries 78. Er zijn geen andere percelen (anders dan gemeentelijke percelen) die grenzen aan dit deel van perceel P, nummer 1450 gedeeltelijk. Hierdoor is het onwaarschijnlijk dat een derde deze grond in gebruik zal willen nemen.

Het gaat om het paars gearceerde stuk grond in de afbeelding hieronder.

 

 

Om bovenstaande redenen is de bewoner van Hooidries 78 te Heusden redelijkerwijs de enige serieuze gegadigde voor het in gebruik krijgen van het hierboven vermelde perceel.

 

Reactietermijn

Als u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen ingebruikgeving, dan kunt u uiterlijk binnen 20 dagen na de datum dat deze bekendmaking in het Gemeenteblad is gepubliceerd een kort geding procedure aanhangig maken bij de bevoegde voorzieningenrechter en dient u de gemeente hiervan onverwijld in kennis te stellen middels betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente, bij gebreke waarvan het recht vervalt om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige aanspraak in welke vorm of hoedanigheid dan ook te baseren, althans zijn uw rechten daarop uitgewerkt. Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u tevens per e-mail aan gemeente@asten.nl te verzenden onder vermelding van “dagvaarding inzake voorgenomen ingebruikgeving perceel P 1450 gedeeltelijk”.

Wij wijzen u erop, dat u moet motiveren waarom u een vergelijkbare positie inneemt als de betreffende bewoner van Hooidries 78 en daardoor eveneens in aanmerking komt voor ingebruikneming van het genoemde perceel.

Indien er geen kort geding wordt gestart, acht de gemeente zich vrij om de overeenkomst voor de ingebruikgeving van het perceel kadastraal bekend gemeente Asten sectie P, nummer 1450 gedeeltelijk met de betreffende toekomstige bewoner van Hooidries 78 te sluiten.

 

Als er wel een kort geding wordt gestart, beraadt de gemeente zich op het volgen van een openbare selectieprocedure ten aanzien van de ingebruikgeving van het perceel kadastraal bekend gemeente Asten sectie P, nummer 1450 gedeeltelijk.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778 Didam).

 

 

Naar boven