Besluit tot wijziging van de Subsidieregeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken MOL-dorpen utiliteitsbouw

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier;

 

B E S L U I T :

 

vast te stellen de volgende wijzigingen van de Subsidieregeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken MOL-dorpen utiliteitsbouw

Artikel I

In artikel 2, lid 1 wordt na ‘gebouweigenaren’ ingevoegd ‘of gebruikers van gebouwen’, waarna de nieuwe tekst van artikel 2, lid 1 luidt als volgt:

 

  • 1.

    Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Westerkwartier kan aan gebouweigenaren of gebruikers van gebouwen subsidie verstrekken voor het (op termijn) aardgasvrij maken van een utiliteitsgebouw in de dorpen Midwolde, Oostwold en Lettelbert.

Artikel II

In artikel 4, lid 2 wordt het woord ‘eigenaar’ vervangen door ‘aanvrager’, waarna de nieuwe tekst van artikel 4, lid 2 luidt als volgt:

 

  • 2.

    In het geval dat niet in een keer het maximaal beschikbare bedrag wordt aangevraagd, blijft het resterende subsidiebedrag beschikbaar voor de aanvrager indien deze op een later moment het gebouw verder verduurzaamt.

Artikel III

Onder artikel 5 wordt het woord ‘maatregleen’ vervangen door ‘maatregelen’, waarna de nieuwe tekst van artikel 5 luidt als volgt:

 

  • Artikel 5. Subsidiabele kosten

    Subsidiabel zijn de kosten voor verduurzamingsmaatregelen die nodig zijn om het gebouw afhankelijk van de ingediende aanvraag aardgasvrij of aardgasarm te maken. De maatregelen zijn onderverdeeld in gas-besparende maatregelen en niet gas-besparende maatregelen. Gas-besparende maatregelen hebben voorrang op niet gas-besparende maatregelen.

Artikel IV

In artikel 7, lid 2 wordt de tekst ‘of een vergelijkbaar advies’ ingevoegd, waarna de nieuwe tekst luidt als volgt:

 

  • 2.

    Het Wat-is-Wijs advies of een vergelijkbaar advies.

Artikel V

In artikel 7 wordt een nieuw lid 6 toegevoegd. De nieuwe tekst van lid 5 en lid 6 luidt daarna als volgt:

 

  • 5.

    Indien u gebruiker van een gebouw bent, dient u ook een akkoord van de gebouweigenaar op de verduurzamingsplannen mee in.

  • 6.

    Uitzondering op lid 2 van dit artikel vormen gebouwen waar tussen 10-03-2022 en datum van publicatie van deze regeling al maatregelen zoals genoemd in artikel 6 zijn uitgevoerd. Deze gebouwen hoeven geen Wat-is-Wijs advies in te dienen, maar enkel de facturen en betaalbewijzen van de uitgevoerde maatregelen.

Artikel VI

In artikel 15, lid 1 wordt ‘of gebruiker’ ingevoegd, waarna de tekst luidt als volgt:

 

  • 1.

    Gezamenlijk met de nieuwe eigenaar of gebruiker een verzoek tot overdracht van de subsidie in waarbij alle verplichtingen en rechten uit de beschikking en de voorwaarden uit deze regeling op de nieuwe eigenaar overgaan. De aan de vorige eigenaar toegekende voorschotten die nog niet aan maatregelen in het gebouw zijn besteed worden onverwijld aan de gemeente terugbetaald, of;

Artikel VII

Deze wijziging van de Subsidieregeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken MOL-dorpen utiliteitsbouw treedt in werking op de eerste dag na de bekendmaking ervan en werkt terug tot en met 10 maart 2022.

Aldus besloten d.d. 13 februari 2024, het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier,

A. van der Tuuk,

burgemeester

R. Kleijnen,

secretaris

Naar boven