Verkiezingen van de leden van het Europees Parlement op 6 juni 2024 Aanvragen kiezerspas/volmacht

 

De burgemeester van Waalwijk maakt het volgende bekend:

 

Bij de verkiezingen van de leden van het Europees parlement kun je in heel Nederland stemmen met een kiezerspas.

 

Schriftelijke aanvraag kiezerspas

Indien je in een andere gemeente wil stemmen dan waar je woont dan kun je een kiezerspas aanvragen. Met deze kiezerspas kun je in heel Nederland je stem uitbrengen.

 

Je kunt online een kiezerspas aanvragen. Hiervoor ga je naar de website www.waalwijk.nl/verkiezingen. Je volgt de instructies op de website. De aanvraag moet uiterlijk 3 juni 2024 zijn ontvangen.

 

Als het verzoek is ingewilligd, ontvang je een kiezerspas. Je kunt dan alleen nog met de kiezerspas stemmen. De stempas is dan niet meer geldig. Als je de kiezerspas kwijt raakt kun je géén nieuwe krijgen.

 

Mondelinge aanvraag kiezerspas

Een mondelinge aanvraag voor een kiezerspas kan uiterlijk tot 5 juni 2024 12.00 uur in het stadhuis van Waalwijk, Taxandriaweg 6. Breng wel een geldig id-bewijs mee.

 

Je kunt geen kiezerspas krijgen als je op 23 april 2024 niet als kiezer in Waalwijk was geregistreerd of als je inmiddels een volmachtbewijs hebt gekregen.

 

Volmacht

Kun je zelf niet gaan stemmen op 6 juni maar wil je toch je stem laten horen? Dan kun je een volmacht afgeven. De gemachtigde kan dan samen met zijn eigen stem de volmachtstem uitbrengen.

 

Je kunt op 2 manieren een volmacht regelen:

  • 1.

    Schriftelijke aanvraag; hiervoor ga je naar de website www.waalwijk.nl/verkiezingen Je volgt de instructie op de website. De aanvraag moet uiterlijk 3 juni zijn ontvangen. Je kunt ook het formulier downloaden en opsturen.

  • 2.

    Volmacht via Stempas; vul op de achterzijde van de stempas de volmacht in. Zorg dat de gemachtigde een kopie van je id-bewijs bij heeft. Je kunt dit ook op de dag van de verkiezingen nog regelen.

 

Waalwijk, 8 mei 2024

S. Ausems

 

Naar boven