Verkiezingen Europees Parlement donderdag 6 juni 2024. Ondersteuningsverklaringen nieuwe partijen

 

Politieke partijen die voor het eerst meedoen aan de verkiezingen kunnen op dinsdag 23 april een kandidatenlijst inleveren. Ze moeten dan 30 ondersteuningsverklaringen inleveren. Een ondersteuningsverklaring is een formulier (Model H4) van de betreffende partij waarop alle kandidaten vermeld zijn en dat ze in het bijzijn van een aangewezen ambtenaar moeten ondertekenen. Dat kan in de periode van 9 april tot en met 23 april 2024 op het stadhuis, Taxandriaweg 6 in Waalwijk op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

 

Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Maar wil je zeker weten dat je niet lang hoeft te wachten, dan kun je een afspraak maken via 0416-683456. Met of zonder afspraak kun je je aanmelden via de receptie.

 

Je moet wel een geldig identiteitsbewijs laten zien en in het bijzijn van een aangewezen ambtenaar je handtekening zetten. Er wordt dan gecontroleerd of je in de gemeente Waalwijk woont, kiesgerechtigd bent en nog niet eerder een ondersteuningsverklaring hebt afgelegd. Je mag namelijk maar één ondersteuningsverklaring afgeven. Daarna krijg je het formulier mee zodat je het in kunt leveren bij de partij die je wilt ondersteunen.

 

Naar boven