Terinzagelegging ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Bestemmingsplan ‘Haarweg nr.77 en nabij nr.67’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken bekend dat het ontwerpbesluit hogere waarden voor het bestemmingsplan ‘Haarweg nr.77 en nabij nr.67’ en de bijbehorende stukken van vrijdag 16 februari 2024 tot en met donderdag 28 maart 2024 ter inzage liggen.

 

Doel besluit hogere waarden

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van drie nieuwe vrijstaande woningen op het perceel nabij Haarweg 67 in Maarsbergen. Daarnaast wordt de voormalige bedrijfswoning op het perceel Haarweg 77 omgezet naar een burgerwoning. Omdat binnen het bestemmingsplan nieuwe geluidsgevoelige bestemmingen worden gerealiseerd, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woningen op het perceel nabij Haarweg 67, vanwege het wegverkeer op de rijksweg A12, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die vanuit de Wet geluidhinder moet worden nagestreefd. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de woningen. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld.

 

Inzien stukken

Het ontwerpbesluit hogere waarden en de bijbehorende stukken zijn binnen de genoemde termijn beschikbaar via: www.heuvelrug.nl/terinzage. U kunt de documenten ook inzien in het Publiekscentrum in het Cultuurhuis Pléiade in Doorn.

 

Indienen zienswijze

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden indienen. Bent u belanghebbende? En bent u het niet eens met dit ontwerpbesluit? Dan kunt u een gemotiveerde brief hierover sturen aan: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Postbus 13101, 3507 LC Utrecht, onder duidelijke vermelding van uw naam, uw adres en zaaknummer Z-2023-113614.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00

 

Naar boven