Gemeente Amstelveen- Ter inzage legging van de concept NRD OER t.b.v. de Omgevingsvisie Amstelveen

 

Het college van B&W heeft de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) voor de Omgevingseffectrapportage (OER) Omgevingsvisie Amstelveen vrijgegeven voor inspraak. Deze notitie is een eerste stap in het traject naar het opzetten van een Omgevingsvisie, inclusief OER.

 

De Omgevingsvisie is een onderdeel van de nieuwe Omgevingswet, die op 1 januari 2024 in werking is getreden. Voor deze visie zijn we wettelijk verplicht een omgevingseffect-rapportage (OER) op te stellen. Hier staat alles in over milieu- en andere waarden en doelen die we willen en/of moeten behouden of realiseren voor onze omgeving.

 

De eerste stap is de Notitie reikwijdte en detail en die beschrijft ‘wat’ (reikwijdte) en ‘hoe’ (detailniveau) er in het OER onderzoek wordt gedaan naar de effecten van de ambities en doelen in de Omgevingsvisie op de leefomgeving.

 

De NRD ligt van woensdag 14 februari tot woensdag 27 maart 2024 ter inzage. De NRD kun u vinden op www.officielebekendmakingen.nl, zoeken op Amstelveen. Op het Raadhuis kunt u een papieren versie inzien. Iedereen heeft de mogelijkheid om met een zienswijze te reageren. Dit kan per mail via omgevingsvisie@amstelveen.nl of met een brief aan de gemeente, gericht aan de projectleider van de Omgevingsvisie, de heer C. Jager.

 

Na de inspraakperiode worden de ingediende zienswijzen verwerkt in een zienswijzennota. Dit wordt meegenomen in de OER en de Omgevingsvisie.

Amstelveen, 12 februari 2024.

De secretaris,

Bert Winthorst,

De burgemeester,

Tjapko Poppens

Naar boven