Publicatie voornemen geliberaliseerde pacht verlengen

Datum publicatie: 13-02-2024

 

Object informatie

Adres: een perceel grond (weiland) gelegen tussen de Lekstraat en Grote Abeele in de gemeente Vlissingen, sectie Q, nummer 1239 ged.

 

Voornemen tot geliberaliseerde pacht verlengen

De gemeente Vlissingen (hierna de gemeente) is van plan om de geliberaliseerde pacht op het perceel te verlengen met 1 jaar:

  • 1.

    een perceel grond (weiland) ter grootte van circa 0 ha 86 a 05 ca, plaatselijk bekend als weiland gelegen aan tussen de Lekstraat en Grote Abeele.

 

De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde voor het voornoemde perceel in aanmerking komt voor de geliberaliseerde pacht, namelijk Dhr. Kaljouw. Het spreekt voor zich dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

De contractpartij komt ten behoeve van voornoemde perceel als enige serieuze gegadigde in aanmerking, omdat:

- Pachter het perceel al meerdere jaren in geliberaliseerde pacht heeft. Het perceel wordt gebruikt als weilandgrond.

 

Niet eens met voorgenomen aangaan van de uitgifte?

Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen uitgifte, dan dient u dit uiterlijk voor 04-03-2024 (4 maart 2024), 23:59 uur, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan lkok@vlissingen.nl onder vermelding van ”Reactie op voornemen uitgifte perceel weiland gelegen tussen de Lekstraat en Grote Abeele”. Indien uw bericht na deze termijn wordt ontvangen, staat het de gemeente vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

De gemeente en de contractspartij zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de koopovereenkomst zou worden opgekomen.

 

Publicatie

De gemeente publiceert dit voornemen op www.officielebekendmakingen.nl en www.vlissingen.nl/vastgoed. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021.

(ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

 

Naar boven