Publicatie voorgenomen verkoop gemeente Hoorn

 

 

Intentie tot verkoop van een negen tal ( 9 ) locaties te Hoorn

Gemeente Hoorn heeft het voornemen om de grond van een negental (9) locaties te verkopen aan Liander N.V., ten behoeve van de bouw van negen (9) transformatorstations.

Deze transformatorstations komen in de openbare ruimte te staan in: Hoorn op de volgende locaties:

  • Dukaat nb 4 te Hoorn een oppervlakte ca. 20 m2

  • Reaal 148 te Hoorn een oppervlakte ca. 20 m2

  • Kinderbalk te Hoorn een oppervlakte ca. 20 m2

  • Ceder te Hoorn een oppervlakte ca. 22 m2

  • Veranda te Hoorn een oppervlakte ca. 20 m2

  • Florijn te Hoorn een oppervlakte ca. 35 m2

  • Dubloen te Hoorn een oppervlakte ca. 2 0 m2

  • Larix te Hoorn een oppervlakte ca. 22 m2

  • Moerbalk te Hoorn een oppervalkte ca. 20 m2

De gronden samen bevatten en een totaaloppervlakte van 199 vierkante meter.

Op basis van recente jurisprudentie dient de gemeente bij verkoop van vastgoed een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het vastgoedobject. Op basis van onderstaande argumentatie is de gemeente van oordeel dat bij deze verkoop aan Liander N.V., de enige serieuze gegadigde is.

 

Argumenten

De gemeente wil haar medewerking verlenen aan de realisatie van een negental (9) transformatorstations op de hierboven genoemde locaties zodat Liander N.V. aan de elektriciteit vraag en terug levering kan voldoen en daarmee in de behoefte van de stad kan voorzien. Deze stations zijn een uitbreiding van haar netwerk.

 

Termijn reactie

De gemeente Hoorn zal drie (3) weken na de datum van deze publicatie overgaan tot het verkopen van de betreffende gronden, tenzij voordien door een belanghebbende een kort geding tegen dit voornemen aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

 

Voor nadere inlichtingen mevrouw L.Faasse, telefoonnummer

0229 -252200

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

Naar boven