Besluit tot 1e wijziging Bevoegdhedenbesluit West Betuwe

Het college van burgemeester en wethouders van West Betuwe en de burgemeester van West Betuwe, ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

 

Overwegende dat:

  • -

    Het college en de burgemeester het Bevoegdhedenbesluit West Betuwe en bijbehorende Bevoegdhedenregister West Betuwe hebben vastgesteld op 4 mei 2021;

gelet op de artikelen 160 en 171 van de Gemeentewet en titel 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

 

besluit:

Vast te stellen de eerste wijziging Bevoegdhedenbesluit West Betuwe.

Artikel I  

Onder Deel 1: Het Bevoegdhedenbesluit West Betuwe; het Bevoegdhedenregister West Betuwe artikel 9.1 te wijzigen door de term WOB te vervangen door Woo. Het artikel luidt als volgt:

 

Woo

9.1

Woo

Besluit op aanvragen in het kader van de Woo

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB

Gemeentesecretaris

Directeur

Directeur BWB

Programmamanagers

Teamleiders

Teamhoofden BWB

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Artikel II  

Onder Deel 1: Het Bevoegdhedenbesluit West Betuwe; het Bevoegdhedenregister West Betuwe de artikelen 11.1 en 11.3 te wijzigen door de financiele bedragen aan te passen conform de nieuwe drempelbedragen voor Europese aanbestedingsprocedures voor 2024 en 2025. In artikel 11.3 tevens verwijderen het mandaat voor locatiemedewerkers A van het team facilitaire zaken van West Betuwe tot 1.500 euro. De twee artikelen luiden als volgt:

 

Inkoop, aanbesteding, levering, huur en verhuur, beheer-, bruikleen- en bewaarovereenkomsten

11.1

Gemeentewet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeentewet

art. 171.

Besluit tot (meervoudig) onderhands, openbaar en Europees aanbesteden en het verrichten van de daarvoor benodigde rechtshandelingen (inclusief besluiten tot gunnen of niet gunnen).

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB

Gemeentesecretaris

Directeur

Directeur BWB

Programmamanagers

Teamleiders

Teamhoofden BWB

Medewerkers, mits zij budgethouder zijn

  • -

    gemeentesecretaris en directeur zijn bevoegd tot aanbestedingen tot een bedrag van € 1.500.000,-- (ex Btw) voor wat betreft leveringen en diensten.

  • -

    gemeentesecretaris en directeur zijn bevoegd tot aanbestedingen tot een bedrag van € 5.538.000,-- (ex Btw) voor wat betreft werken.

  • -

    programmamanagers en teamleiders zijn bevoegd tot aanbestedingen tot een bedrag van een bedrag van € 221.000,-- (ex Btw) voor wat betreft leveringen en diensten.

  • -

    programmamanagers en teamleiders zijn bevoegd tot aanbestedingen tot een bedrag van € 1.500.000 (ex Btw) voor wat betreft werken.

  • -

    medewerkers mits zij budgethouder zijn, zijn bevoegd tot aanbestedingen tot € 70.000,-- (ex Btw) voor wat betreft leveringen en diensten.

  • -

    medewerkers mits zij budgethouder zijn, zijn bevoegd tot aanbestedingen tot € 150.000,-- (ex Btw) voor wat betreft werken.

 

11.3

Gemeentewet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeentewet

art. 171.

Besluit tot het aangaan, verlengen, wijzigen, opzeggen, beëindigen van overeenkomsten voor leveringen, diensten en werken door of aan de gemeente en het verrichten van de daarvoor benodigde rechtshandelingen.

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB

Gemeentesecretaris

Directeur

Directeur BWB

Programmamanagers

Teamleiders

Teamhoofden BWB

Medewerkers, mits zij budgethouder zijn

  • -

    Medewerkers vastgoed van West Betuwe voor opdrachten aan het kadaster tot € 1.000,- (ex Btw)

  • -

    Operationeel inkoper van West Betuwe tot € 1.000,-- (ex Btw) voor wat betreft leveringen en diensten.

Van toepassing zijn het inkoop en aanbestedingsbeleid en de budgethouders regeling.

Het besluit moet passen binnen de daarvoor vastgestelde post in de begroting.

Verder geldt voor wat betreft de mandaten:

  • -

    gemeentesecretaris en directeur zijn bevoegd tot het aangaan van overeenkomsten tot een bedrag van € 1.500.000,-- (ex Btw) voor wat betreft leveringen en diensten.

  • -

    gemeentesecretaris en directeur zijn bevoegd tot het aangaan van overeenkomsten tot een bedrag van € 5.538.000,-- (ex Btw) voor wat betreft werken.

  • -

    programmamanagers en teamleiders zijn bevoegd tot het aangaan van overeenkomsten tot een bedrag van € 221.000,-- (ex Btw) voor wat betreft leveringen en diensten.

  • -

    programmamanagers en teamleiders zijn bevoegd tot het aangaan van overeenkomsten tot een bedrag van € 1.500.000 (ex Btw) voor wat betreft werken

  • -

    medewerkers mits zij budgethouder zijn, zijn bevoegd tot het aangaan van overeenkomsten tot € 70.000,-- (ex Btw) voor wat betreft leveringen en diensten.

  • -

    medewerkers mits zij budgethouder zijn, zijn bevoegd tot het aangaan van overeenkomsten tot € 150.000,-- (ex Btw) voor wat betreft werken.

Artikel III  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking van dit besluit in het elektronisch gemeenteblad en werkt terug tot en met 1 januari 2024.

Aldus besloten door het college en de burgemeester van de gemeente West Betuwe in de vergadering van 6 februari 2024.

Burgemeester en wethouders van West Betuwe

de secretaris,

Philip Bosman

de burgemeester,

Servaas Stoop

De burgemeester van West Betuwe,

Servaas Stoop

Naar boven