Voornemen tot verhuur ‘Sportcomplex De Atalanta’

De gemeente Veldhoven geeft hierbij kennis van haar voornemen om de volgende onroerende zaak te verhuren:

 

‘Sportcentrum De Atalanta’ aan de Dom 9-11 in Veldhoven, zijnde een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Veldhoven, sectie I nummer 3496, ter grootte van circa 2.873 m².

Sportcentrum de Atalanta bestaat uit:

- een sporthal met bijbehorende was- en kleedlokalen, een dames- en een herentoiletgroep, een gehandicaptentoilet, een entree/trappenhal, een tribune, een materialenberging en centrale verwarmingsruimte, én

- een fitnessruimte, spinningruimte en sportcafé (horecagelegenheid)

 

Huurder exploiteert in het Gehuurde een sportschool met horecagelegenheid en is voornemens de bedrijfsactiviteiten in het Gehuurde te verkopen aan de heer Narayanaswamy (hierna: de Rechtsopvolger). In het kader van deze activa-passivatransactie wenst Huurder diens rechten en verplichtingen uit hoofde van de huurovereenkomst over te dragen aan diens Rechtsopvolger.

 

Primair is de Gemeente van oordeel dat de overdracht van de rechten en verplichtingen uit de bestaande huurovereenkomst door Huurder aan diens Rechtsopvolger in het kader van voornoemde bedrijfsovername niet valt onder de reikwijdte van het Didam-arrest. Subsidiair meent de Gemeente dat Rechtsopvolger op basis van de volgende objectieve, redelijke en toetsbare selectiecriteria redelijkerwijs als enige serieuze gegadigde kan worden aangemerkt:

  • 1.

    Het gaat om een bedrijfsovername waarbij huidige huurder haar bedrijf verkoopt aan de nieuwe huurder, waarbij het huren van het Sportcomplex De Atalanta essentieel is om te kunnen komen tot de verkoop van het bedrijf.

  • 2.

    Rechtsopvolger heeft met huurder overeenstemming bereikt over de overname van de bedrijfsactiviteiten van huurder in het kader van de door huurder gewenste activa-passiva-transctie;

  • 3.

    Rechtsopvolger is bereid en in staat de vigerende huurovereenkomst voort te zetten;

  • 4.

    Rechtsopvolger is bereid en in staat de huidige samenwerking met het basisonderwijs voort te zetten onder de thans geldende condities;

  • 5.

    Met deze verhuur zal de locatie zo optimaal mogelijk gebruikt worden.

 

Indien en voorzover de medewerking van de Gemeente nodig zou zijn om een contractsovername tussen Huurder en diens rechtsopvolger te bewerkstelligen, is de Gemeente is van mening dat zij over mag gaan tot het verlenen van medewerking aan bedoelde contractsovername door huurder aan diens rechtsopvolger, nu op basis van voornoemde objectieve, toetsbare en redelijke criteria redelijkerwijs mag worden aangenomen dat de Rechtsopvolger de enige serieuze gegadigde is die voor contractsovername in aanmerking komt.

Bent u het niet eens met dit beslissing?

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen medewerking aan de contractsovername door de huurder aan diens Rechtsopvolger en merkt u zichzelf op basis van de voornoemde criteria aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van twintig (20) dagen na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank Oost-Brabant. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien een serieuze gegadigde binnen 20 dagen na publicatie géén kort geding is gestart, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen de door de Gemeente verleende medewerking aan de contractsovername door huurder aan diens voorgenomen Rechtsopvolger. De Gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na ommekomst van de termijn van 20 dagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft geoordeeld dat geen sprake is van een andere serieuze gegadigde, haar medewerking kan verlenen aan de contractsovername. Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de thans gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een nadere verlenging van deze termijnen niet aan de orde is.

 

Tegen de voorgenomen medewerking aan contractsovername kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw Peters of mevrouw Dirkx van onze Gemeente. Bereikbaar via 14 040.

 

Naar boven