Definitief besluit Wet bodembescherming“De Stelt-Oost” (Vossenpelssestraat 1-3) in Lent

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft een evaluatieverslag ontvangen van een bodemsanering die is uitgevoerd ter plaatse van de Vossenpelssestraat 1-3 in Lent.

De locatie wordt van braakliggend terrein omgevormd tot woongebied. Door de aanwezigheid van een oude voormalige stortplaats was de bodem verontreinigd geraakt met zware metalen, PAK, EOX, minerale olie en plaatselijk met asbest. Het grondwater is ten hoogste licht verontreinigd. Om het terrein geschikt te maken voor bewoning was een bodemsanering nodig.

De sanering bestond in hoofdzaak uit het afdekken van de bodemverontreiniging met schone grond. Hierdoor is geen contact meer mogelijk met de onderliggende verontreiniging.

De opgebrachte grondlaag heeft een dikte van minimaal 1 meter. De kwaliteit van de opgebrachte grond is geschikt voor wonen met tuin. Op enkele terreindelen en een wateropvang (Wadi) is de verontreiniging volledig verwijderd. De bodemsanering is nu afgerond. Het grondwater wordt de komende 15 jaar nog gecontroleerd om eventuele effecten op het grondwater te kunnen signaleren.

Op de eerdere bekendmaking zijn geen reacties binnengekomen.

Het college heeft het evaluatieverslag goedgekeurd. Daarmee stemt het college ook in met het resultaat van de sanering.

Inzage

U kunt het besluit en de erbij horende stukken inzien via onderstaande snelkoppelingen. Ze kunnen ook digitaal worden ingezien bij de gemeentelijke informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen.

Bezwaar

Er is een bezwarentermijn van 6 weken vanaf 15 februari 2024. Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen in deze periode een bezwaarschrift indienen.

Als u bezwaar wilt maken, moet u het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen, t.a.v. Afdeling Juridische Zaken, team rechtsbescherming (JZ20), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

- Uw naam en adres;

- de datum;

- tegen welk besluit u bezwaar maakt;

- waarom u bezwaar maakt;

- ondertekening bezwaarschrift.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Echten van Bureau Archeologie en Bodemkwaliteit, telefoonnummer (06) 2568 3513. E-mailen kan ook: r.echten@nijmegen.nl

Snelkoppelingen naar het besluit en de onderliggende de stukken:

- Besluit instemming saneringsevaluatie: https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/download/D240063264

- Evaluatieverslag bodemsanering De Stelt-Oost:

https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/download/D231194574

- Saneringsplan bodemsanering De Stelt-Oost: https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/download/D200616198

- Besluit ernst en spoedeisendheid en instemming saneringsplan: https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/download/D210939993

De stukken zijn ook bij ons op te vragen. Hiervoor kunt u bellen met de heer R. Echten van Bureau Archeologie en Bodemkwaliteit, telefoon (06) 2568 3513, of stuurt u een email naar r.echten@nijmegen.nl.

Naar boven