Bekendmaking van voornemen verlenging pacht gemeentegrond

 

De gemeente Asten is voornemens om een bestaand recht van pacht op de percelen kadastraal bekend gemeente Asten sectie D, nummers 3718 en 3717 (gedeeltelijk – voorheen D 3641 en D 3643) te verlengen voor de duur van 3 jaar, namelijk tot en met 31 maart 2027. De grootte bedraagt 6 hectare. De gemeente Asten is voornemens om deze percelen in pacht te geven (verlenging) aan Bennenbroek-Knoops v.o.f., ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 17202368.

 

Motivatie

Bennenbroek-Knoops v.o.f. heeft deze percelen al jarenlang in gebruik. Het betreft dus voortgezet gebruik). Omdat de huidige overeenkomst verloopt, moeten we een nieuwe overeenkomst hiervoor sluiten. Deze overeenkomst is onder precies dezelfde voorwaarden, het betreft puur en alleen een verlenging. Er hebben zich nooit eerder mensen bij ons gemeld met interesse voor deze percelen. Bovendien is het gezien de ligging van deze percelen in een landelijke omgeving ook minder voorstelbaar dat er een andere partij is met een vergelijkbaar belang.

Het gaat om het rood gearceerde stuk grond in de afbeelding hieronder.

 

Om bovenstaande redenen is Bennenbroek-Knoops v.o.f. redelijkerwijs de enige serieuze gegadigde voor het verlenen van een recht van opstal op de hierboven vermelde percelen.

 

Reactietermijn

Als u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verlenging van de pachtovereenkomst, dan kunt u uiterlijk binnen 20 dagen na de datum dat deze bekendmaking in het Gemeenteblad is gepubliceerd een kort geding procedure aanhangig maken bij de bevoegde voorzieningenrechter en dient u de gemeente hiervan onverwijld in kennis te stellen middels betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente, bij gebreke waarvan het recht vervalt om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige aanspraak in welke vorm of hoedanigheid dan ook te baseren, althans zijn uw rechten daarop uitgewerkt. Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u tevens per e-mail aan gemeente@asten.nl te verzenden onder vermelding van “dagvaarding inzake voorgenomen verlenging pachtovereenkomst percelen D 3718 en D 3717 (gedeeltelijk)”.

 

Wij wijzen u erop, dat u moet motiveren waarom u een vergelijkbare positie inneemt als Bennenbroek-Knoops v.o.f. en daardoor eveneens in aanmerking komt voor pacht van de genoemde percelen.

 

Indien er geen kort geding wordt gestart, acht de gemeente zich vrij om de overeenkomst met Bennenbroek-Knoops v.o.f. tot het vestigen van het recht van pacht op de percelen kadastraal bekend gemeente Asten sectie D, nummers 3718 en 3717 (gedeeltelijk) te verlengen voor de duur van 3 jaar.

 

Als er wel een kort geding wordt gestart, beraadt de gemeente zich op het volgen van een openbare selectieprocedure ten aanzien van het vestigen van pacht op de percelen kadastraal bekend gemeente Asten sectie D, nummers 3718 en 3717 (gedeeltelijk).

 

 

Naar boven