Gemeente Heerlen - BESLUIT AANWIJZING TOEZICHTHOUDERS

 

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Heerlen;

 

overwegende, dat het wenselijk is te voorzien in de aanwijzing van toezichthouders ten behoeve van het uitvoeren van toezicht op het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen;

 

gelet op de artikelen 5:11 Algemene wet bestuursrecht, artikel 3 lid 3 en artikel 61 lid 3 van de Wet veiligheidsregio’s en het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen;

 

BESLUITEN:

De in de bijlage van dit besluit genoemde medewerkers, werkzaam binnen het team Bouw- en milieutoezicht en bodem, aan te wijzen als toezichthouder en hen op grond van artikel 61 lid 3 Wet veiligheidsregio’s de bevoegdheid toe te kennen om toezicht te houden op de naleving van de voorschriften, gesteld bij of krachtens:

- het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen.

 

Geldigheid aanwijzing

De aanwijzing geldt tot wederopzegging en voor de duur dat de als toezichthouder aangewezen persoon de in dit besluit genoemde functie vervult.

De aanwijzing geldt voor het grondgebied van de gemeente Heerlen.

Deze aanwijzing tot toezichthouder geldt naast de reeds verleende toezichthoudende bevoegdheden.

 

Legitimatiebewijs

Aan de toezichthouder wordt, ten behoeve van het houden van toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de hiervoor genoemde wetten of regelingen, een legitimatiebewijs verstrekt als bedoeld in artikel 5:12 Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de daarop gebaseerde “Regeling model legitimatiebewijs toezichthouders Awb”.

 

Bekendmaking

Dit aanwijzingsbesluit wordt openbaar bekendgemaakt in het Gemeenteblad.

Dit aanwijzingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking in het Gemeenteblad. Vanuit privacy-overwegingen wordt de bijlage met persoonsgegevens niet openbaar bekendgemaakt. De medewerkers die in dit besluit worden aangewezen als toezichthouder ontvangen een afschrift van dit besluit.

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen,

namens deze(n),

Naar boven