Voorgenomen verkoop perceel aan de Cuykschesteeg

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de verkoop of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop. De gemeente Land van Cuijk is voornemens om een deel van circa 17 m2 uit het perceel kadastraal bekend, GVE00, sectie C nummer 1890 te verkopen aan Enexis. Dit perceel is gelegen aan de Cuykschesteeg ter hoogte van de Akkerslagen te Escharen. Enexis zal het perceel gebruiken voor een transformatorstation.

Op grond van artikel 16 van de Elektriciteitswet 1998 hebben de netbeheerders in Nederland onder andere de verplichting om elektriciteitsnetten in werking te hebben, aan te leggen, te vernieuwen en uit te breiden. Binnen de gemeente Land van Cuijk is Enexis actief als netbeheerder. Ter uitoefening van de wettelijke taak kan het nodig zijn dat de Gemeente grond verkoopt aan Enexis. In dat geval zal er geen openbare selectieprocedure plaatsvinden en kan Enexis worden aangemerkt als enige serieuze gegadigde.

Bent u desalniettemin van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de koop van onderstaande percelen omdat u interesse heeft en ook aan de gestelde criteria kunt voldoen, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie aan de gemeente kenbaar maken. In uw brief of email staat in elk geval uw naam, adres, datum, e-mailadres, telefoonnummer en de reden op grond waarvan u meent in aanmerking te komen voor de aankoop. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verkoop alsnog op basis van een openbare procedure dient plaats te vinden.

Uw zienswijze (schriftelijk) kunt u richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave (e-mailadres: gemeente@landvancuijk.nl) o.v.v. zaaknummer Z/24/160794

Adres:

Kadastrale gegevens:

Oppervlakte:

Datum publicatie:

Cuykschesteeg / Akkerslagen

C 1890

17 m2

Naar boven