Verlengen termijn ter inzage legging van en indienen van zienswijzen met betrekking tot ontwerpbestemmingsplan Kasteel Limbricht e.o.

Voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari jongstleden zijn door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen een aantal ontwerpbestemmingsplannen en een door de gemeenteraad vastgesteld bestemmingsplan ter inzage gelegd. Vanwege een technische storing is de digitale ter inzagelegging op www.ruimtelijkeplannen.nl gedurende een aantal dagen onderbroken geweest. Het gevolg daarvan is dat de bestemmingsplannen niet gedurende gehele termijn van ter inzagelegging digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl voor een ieder raadpleegbaar waren. Daarom is besloten de termijn voor het indienen van zienswijzen voor het ontwerpbestemmingsplan Kasteel Limbricht e.o. (NL.IMRO.1883.BPKasteelLimbricht-ON01) te verlengen tot en met 21 februari 2024.

Mogelijkheid indienen zienswijzen

Gedurende de termijn dat het ontwerp ter inzage ligt, bestaat de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) uw zienswijzen naar voren te brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling, na telefonische afspraak, telefoon 14 046. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt. Ook kunt u uw zienswijze persoonlijk afgeven. Dan geldt de datum van de daadwerkelijke ontvangst als datum van indiening. U ontvangt hiervoor een bewijs van ontvangst.

Vervolgprocedure

Nadat de ingebrachte zienswijzen zijn beoordeeld zullen deze zienswijzen en de reactie van het College van Burgemeester en Wethouders op die zienswijzen aan de gemeenteraad ter kennis worden gebracht en het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling worden voorgelegd. Na de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag door degenen wiens belangen worden geschaad.

Naar boven