Artikel 1
Ontwerpbesluit tot vaststelling containerlocaties inzameling Bio-afval Oude Westen
De Concerndirecteur Stadsbeheer,
Gelet op:
- 1.
Artikel 4 Afvalstoffenverordening Rotterdam 2009
- 2.
Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Rotterdam 2018
- 3.
- 4.
De Richtlijn 'Toegankelijke Buitenruimte' van 2 mei 2018
- 5.
Gfe container ABC Buitenruimte Richtlijn 2022
- 6.
De Grondstoffennota 2023-2026
- 7.
- EU Kaderrichtlijn Afvalstoffen (2018/851)
- 8.
- Besluit gescheiden inzameling huishoudelijke afvalstoffen
Overwegende:
- 1.
Het college van burgemeester en wethouders kan op grond van artikel 4 lid 2 Afvalstoffenverordening aanwijzen via welk inzamelmiddel of via welke inzamelvoorziening de inzameling van een bepaalde categorie huishoudelijke afvalstoffen ten behoeve van de gebruiker(s) van één of meerdere percelen plaatsvindt.
- 2.
Deze aanwijzing is vastgelegd in het Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Rotterdam 2018.
- 3.
EU Kaderrichtlijn Afvalstoffen (2018/851) ziet toe op strengere regels voor bioafval (GFE). Lidstaten moeten ervoor zorgen dat bioafval uiterlijk 31 december 2023 in overeenstemming met artikel 10, leden 2 en 3, ofwel aan de bron wordt gescheiden en gerecycleerd, ofwel gescheiden wordt ingezameld en niet gemengd wordt met andere soorten afval.
- 4.
Het Besluit gescheiden inzameling huishoudelijke afvalstoffen is de implementatie van de EU Kaderrichtlijn Afvalstoffen en verplicht gemeenten om voor een aantal deelstromen te zorgen voor een systeem van gescheiden inzameling, waaronder bioafval.
Containerlocaties
U kunt de voorgenomen containerlocaties online zien. Ga naar www.rotterdam.nl/gfe en open daar de kaart met containerlocaties. Wilt u de containerlocaties per brief ontvangen? Belt u ons dan. Ons telefoonnummer is 14 010. Kies in het keuzemenu 3 voor afval en buitenruimte en vraag naar de locatielijst van gfe-containers.
Locatienummer
|
Straat
|
Huisnummer of
nadere omschrijving
|
Afvalsoort
|
1.
|
Anna Paulownastraat
|
thv. nrs. 6B – 8D tegenover Drievriendendwarsstraat
|
Bioafval
|
Zienswijzen
Belanghebbenden kunnen tegen de voorgenomen locaties binnen zes weken na de datum van bekendmaking op www.overheid.nl en op www.officielebekendmakingen.nl naar keuze mondeling of schriftelijk hun zienswijzen uiten.
Schriftelijke zienswijze
Belanghebbende vermeldt in een schriftelijke zienswijze in ieder geval naam, adres, woonplaats, op welk ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft en de reden van de zienswijze.
De schriftelijke zienswijze wordt gericht aan Stadsbeheer Schone Stad, t.a.v. Manager Inzameling en Hergebruik, Postbus 10902, 3004 BC. Of via een email naar zienswijzeSB@rotterdam.nl
Mondelinge zienswijze
Voor het mondeling indienen van zienswijze kunt u een email sturen naar zienswijzeSB@rotterdam.nl met het verzoek om gebeld te worden.
Het ontwerpbesluit en de onderliggende stukken liggen vanaf de publicatiedatum, 31 december 2024 zes weken ter inzage bij:
- 1.
Stadsbeheer, receptie Stadsbeheer Schoon, Kleinpolderplein 5, Rotterdam.
- 2.
De volgende onderliggende stukken zijn online te raadplegen:
- 1.
Kaart met de voorgenomen locaties (www.rotterdam.nl/gfe),
- 2.
Afvalstoffenverordening Rotterdam 2009 (http://decentrale.regelgeving.overhei.nl/cvdr/XHTMLoutput/Historie/Rotterdam/407031/CVDR407031_2.html)
- 3.
Bouwbesluit (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2020-84.html)
- 4.
Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Rotterdam 2018 (https://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Rotterdam/617661/CVDR617661_1.html)
- 5.
- 6.
- 7.
De Concerndirecteur Stadsbeheer,
Voor deze,
De directeur Stadsbeheer Schone Stad,
Namens deze,
J.M. Jaliens
Manager Inzameling & Hergebruik